Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναβαθμισμένη... υποβάθμιση

«Αναβάθμιση» επιχείρησε να βαφτίσει την υποβάθμιση που αποφάσισε η κυβέρνηση για το τρίτο νοσοκομείο του ΙΚΑ, χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας, Νικόλαος Φαρμάκης, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκου, ο οποίος επισήμανε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας με την απόφαση της κυβέρνησης στερείται 100 νοσοκομειακών κλινών.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Νικόλαος Φαρμάκης, στα πλαίσια του νέου σχεδιασμού του ΙΚΑ, «το τρίτο θεραπευτήριο κρίθηκε να αναβαθμιστεί συνολικά και να συγκροτηθεί σε αυτό μια πρότυπη μονάδα βραχείας νοσηλείας», καταλήγοντας στο ότι το ΙΚΑ «αναβαθμίζει τη συνολική λειτουργία του τρίτου θεραπευτηρίου με τη συγκρότηση σε αυτό πρότυπης μονάδας 40 κλινών».

Ανταπαντώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος σημείωσε ότι το τρίτο νοσοκομείο «δε θα είναι ένα νοσοκομείο που θα παρέχει δευτεροβάθμια φροντίδα. Θα πάμε σε ένα ίδρυμα που θα παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα. Ουσιαστικά θα προσεγγίζει το διαγνωστικό κέντρο. Μη λέτε λοιπόν για αναβάθμιση του νοσοκομείου. Ο στόχος σας είναι να μετατραπεί σε κάτι άλλο». Παράλληλα αφού υπενθύμισε στον υφυπουργό ότι η μονάδα διέθετε 100 κρεβάτια, επισήμανε ότι το κυριότερο πρόβλημα, προκειμένου να λειτουργήσει το τρίτο νοσοκομείο είναι το ότι «υπάρχει έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και υποστηρικτικού προσωπικού. Εάν θέλατε να το αναβαθμίσετε, ας κάνατε προσλήψεις και αφήστε τα υπόλοιπα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ