Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
Εκσυχρονίζεται ελέω ιδιωτικοποίησης

Τραπεζικό λογισμικό από την Intrasoft θα προμηθευτεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ). Η επένδυση εντάσσεται στα σχέδια της κυβέρνησης για «εκσυγχρονισμό» και «προικοδότηση» του ιδρύματος, πριν επιχειρήσει να το ξεπουλήσει - και αυτό - στους ιδιώτες.

Το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος ενέκρινε την υπογραφή της σύμβασης με την Intrasoft. Στο σχετικό διαγωνισμό η προσφορά της εταιρίας βαθμολογήθηκε με 110 βαθμούς στην τεχνική αξιολόγηση, έναντι 106 της δεύτερης IBM. Μικρότερες βαθμολογίες πήραν οι εταιρίες Singular, Sysware και Andersen. Το έργο είναι ύψους περίπου τριών δισ. δρχ. και η Intrasoft θα εγκαταστήσει το πακέτο τραπεζικού λογισμικού «Profits». Για την υλοποίησή του θα συνεργαστεί με τις εταιρίες KPMG και Interlink.

Η κίνηση αυτή «εκσυγχρονισμού» των υποδομών του ΤΤ, εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να «προικίσει» το ίδρυμα, για να το πουλήσει ευκολότερα σε ιδιώτες. Το εποπτεύον υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών ετοιμάζει νομοσχέδιο που θα προβλέπει την εισαγωγή του ΤΤ στο Χρηματιστήριο μέχρι το 2002. Αφού όλα αυτά τα χρόνια άφησε το ΤΤ να λιμνάζει σε επίπεδο εξοπλισμού - χωρίς τα πλέον απλά και απαραίτητα, όπως Αυτόματα Ταμειακά Μηχανήματα και on-line σύνδεση των υποκαταστημάτων - σήμερα, σε συνεργασία με τη διοίκηση του ιδρύματος, προχωρά εσπευσμένα σε αναβάθμισή του, για να κάνει δελεαστικότερο το «χαρτί» του στους τζογαδόρους της Σοφοκλέους.

Η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο συναρτάται με την απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει το ΤΤ σε Ανώνυμη Εταιρία, που θα λειτουργεί αποκλειστικά με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Δηλαδή, στόχος είναι να περικόψει τα σημερινά υψηλά επιτόκια καταθέσεων, τα χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια και τις χαμηλότοκες χρηματοδοτήσεις στους οργανισμούς και επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας για την κατασκευή σχολικών κτιρίων, νοσοκομείων, δρόμων κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ