Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θέλουν και «εργασιακή ειρήνη»!

Την πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλλει την «εργασιακή ειρήνη» με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επανέφερε έμμεσα στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου για το Ολυμπιακό Χωριό ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαπας. Ο υφυπουργός έκανε σαφές ότι η κυβέρνηση «θέλει την εργασιακή ομαλότητα» και ότι για το θέμα αυτό «υπήρχαν και ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων θα υπάρξουν τέτοιες συζητήσεις». Παράλληλα, εξήρε το ρόλο της ΓΣΕΕ, «έναν ιδιαίτερα υπεύθυνο φορέα», όπως είπε, «ο οποίος ξέρει να παρεμβαίνει κατά τον καλύτερο τρόπο σε αυτά τα θέματα».

Ενα ρόλο που βέβαια είχαν αμφισβητήσει τα ταξικά συνδικάτα, όπως η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η οποία είχε καταγγείλει ότι η ηγεσία της ΓΣΕΕ όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά συμφώνησε στην πρόταση της πρώην αντιπροέδρου της «Αθήνα 2004» Ν. Τζαβέλλα, που είχε ζητήσει να αξιοποιηθεί η διεθνής εμπειρία του Σίδνεϊ με «εργασιακή ειρήνη». Μάλιστα, σε υπόμνημα που είχε συνταχθεί τότε από μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ αναφέρονταν η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, γενικής και κλαδικών και η εφαρμογή ενός «νέου τοπικού συμφώνου απασχόλησης» με τη συγκρότηση μάλιστα και οργάνου 3μερούς διαιτησίας, το οποίο θα εγγυάται και θα εποπτεύει την «εργασιακή ειρήνη».

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η ΓΣΕΕ είχε συνάντηση με την πρόεδρο της «Αθήνα 2004», στην οποία ο Χρ. Πολυζωγόπουλος ενεχείρισε κλειστό φάκελο, γεγονός που δημιουργεί πρόσθετες ανησυχίες για τις πραγματικές προθέσεις της ηγετικής ομάδας της Συνομοσπονδίας.

Από την τοποθέτηση τού Χρ. Πρωτόπαπα δεν έλειψαν και ορισμένες δόσεις κολακείας. «Δεν ανησυχώ - σημείωσε με νόημα - επομένως ότι θα έχουμε προβλήματα στη δημιουργία των έργων με την ευθύνη του εργατικού κινήματος». Επιπλέον, καταφεύγοντας στη γνωστή υποσχεσιολογία αναγορεύτηκε σε ρόλο προστάτη των εργαζομένων: «Πιστεύω ότι κι εμείς θα κοιτάξουμε να είμαστε κοντά του, να λύσουμε τα προβλήματά του, ώστε να μην έχουμε τέτοια ζητήματα».

Κι όλ' αυτά τη στιγμή που ψήφισε στη Βουλή τον πλέον αντεργατικό νόμο των τελευταίων δεκαετιών, και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για την προστασία των συμφερόντων των εργοδοτών. Επίσης, έκανε γνωστό ότι το υπουργείο μέσα στο μήνα θα έχει συνάντηση με την Γ. Αγγελοπούλου, για την υπογραφή σχετικού μνημονίου που θα καλύπτει τα ζητήματα του εθελοντισμού αλλά και ευρύτερα θέματα των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο Πολυζωγόπουλος και ο ΣΕΒ (2006-03-18 00:00:00.0)
Προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις (2003-10-24 00:00:00.0)
Πελώρια και αμείλικτα ερωτηματικά (2002-06-19 00:00:00.0)
Σε διαθεσιμότητα από την Κυριακή (2001-09-15 00:00:00.0)
Αναμέτρηση χωρίς όρους και κανόνες (2001-03-10 00:00:00.0)
Υπέρ βωμών και... πολυεθνικών! (2001-03-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ