Σάββατο 18 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο Πολυζωγόπουλος και ο ΣΕΒ

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Δεν είμαστε ούτε σε φάση κλιμάκωσης(!) ούτε αποκλιμάκωσης», αποφάνθηκε προχτές ο Χρ. Πολυζωγόπουλος, στο ρ/σ «Φλας», αφήνοντας να εννοηθεί ότι βρίσκεται σε ...φάση αναμονής, ενόψει της συνάντησης την άλλη βδομάδα με την ηγεσία του ΣΕΒ, για την οποία μάλιστα δεν έκρυψε ότι τρέφει προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας...

Την ίδια περίπου στιγμή, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, μιλώντας στους δημοσιογράφους και αφού ξανάθεσε τις προκλητικές αντεργατικές αξιώσεις των βιομηχάνων - και, μάλιστα, ενισχυμένες - έπλεξε το εγκώμιο του προέδρου της ΓΣΕΕ. Θυμήθηκε, μάλιστα, ότι μιλώντας ο Χρ. Πολυζωγόπουλος στο κόψιμο της πίτας του ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας) αναγνώρισε ότι υπάρχουν κλάδοι και επιχειρήσεις που πρέπει να στηριχτούν, λέγοντας: «Πριν αποφασίσετε τι θα κάνετε στο πλαίσιο της διαιτησίας πρέπει να λαμβάνετε υπόψη την ανταγωνιστικότητα του κλάδου και της κάθε επιχείρησης». Αυτό λέμε κι εμείς, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ θα συμβάλει στην εργασιακή ειρήνη, σημειώνοντας και τα εξής: «Είμαστε σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ και όπως τις άλλες φορές θα εξασφαλίσουμε εργασιακή ειρήνη και το κλίμα που χρειάζεται για να υπάρξει ανάπτυξη».

Αυτά για όσους έχουν ακόμη αυταπάτες και περιμένουν, να οργανώσει τους αγώνες των εργαζομένων η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ