Σάββατο 18 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ
Αναγκαία η ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού

Eurokinissi

Την αναγκαιότητα ανάπτυξης του σχολικού αθλητισμού επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης. Οπως χαρακτηριστικά είπε, «δεν μπορεί ο σχολικός αθλητισμός να είναι ένα πεδίο του προγράμματος όπου μεταφέρονται οι αντιλήψεις του ανταγωνισμού με τη βοήθεια αφύσικων και καταστροφικών μεθόδων, με τις αντιλήψεις για το αλόγιστο κυνήγι των ρεκόρ, των επάθλων, με τη βοήθεια επικίνδυνων ουσιών και κερδοσκοπικών χορηγήσεων».

Συνέχισε τονίζοντας πως «θα πρέπει να αποτελεί ένα συγκεκριμένο πεδίο του εκπαιδευτικού προγράμματος όπου συνδέεται το σύνολο των αναγνωρισμένων μαθημάτων με την ανάπτυξη τόσο του θεωρητικού περιεχομένου όσο και των κρατικών εφαρμογών που συνιστούν στο σύνολό τους το σύστημα της φυσικής αγωγής. Ενα σύστημα επομένως που τείνει να εμφυσήσει στον αθλούμενο νέο την πίστη στην ισορροπία της κίνησης, στην αποτελεσματικότητα της σωστής δύναμης, στην ευγενική βίωση της νίκης, στη σχέση της προσωπικής προσπάθειας με την έννοια της ελευθερίας και του ευτυχούς αποτελέσματος με την έννοια της ομορφιάς. Κανόνες που προσδιορίζουν και το περιεχόμενο της ανθρώπινης δημιουργίας, όπως έγραψε ο Μαρξ στα χειρόγραφα του 1844».

Κατέληξε τονίζοντας πως «τα υπουργεία Πολιτισμού και Παιδείας πρέπει να συγκροτήσουν μια συγκεκριμένη πολιτική ανάπτυξης δυνάμεων του σχολικού αθλητισμού με την εισαγωγή μακρόπνοων προγραμμάτων, σύγχρονου εξοπλισμού και κατάλληλων εγκαταστάσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ