Σάββατο 18 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αστυνομικοί πήραν «παρουσίες» γιατρών!

Γρηγοριάδης Κώστας

Αν και πρέπει να παραδεχτούμε ότι το «φαινόμενο» απουσίας γιατρών από τις εφημερίες στα νοσοκομεία υπάρχει και είναι κατακριτέο, δεν μπορούμε ν' αποδεχτούμε ως αντιμετώπισή του τη χρησιμοποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών. Αυτό έγινε, χτες τα ξημερώματα, στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου, μετά από σχετικές καταγγελίες πολιτών, ο εισαγγελέας μαζί με αστυνομικούς «εισέβαλαν» στο κτίριο, έκλεισαν τις πόρτες και προχώρησαν σε έλεγχο, παίρνοντας «παρουσίες» και καταγράφοντας «απουσίες» γιατρών που εφημέρευαν! Αυτή η ενέργεια, που, έτσι κι αλλιώς, δημιουργεί κλίμα αστυνόμευσης και τρομοκρατίας μέσα στα νοσοκομεία, δε λύνει το υπαρκτό πρόβλημα των εφημεριών, ούτε, βεβαίως, το γενικότερο πρόβλημα του ΕΣΥ.

Από την άλλη οι γιατροί που δεν κάνουν κανονικά την εφημερία τους, μπορεί να επικαλούνται τις υπαρκτές μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που οδηγεί στην εντατικοποίηση της εργασίας, αλλά δε δικαιολογείται η αυθαίρετη απουσία τους, καθώς μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στους ασθενείς, ακόμα και κίνδυνο για τη ζωή τους.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, την ευθύνη και για το πρόβλημα και για την επίλυσή του τη φέρνει η κυβέρνηση, η οποία, αντί να πάρει μέτρα για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών, αφήνει τον εισαγγελέα και την αστυνομία να «εισβάλλουν» στα νοσοκομεία «διά την επιβολήν της τάξεως»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ