Σάββατο 18 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μέσα χειραγώγησης

Κατά τ' άλλα, ας μην προσπαθούν τα στελέχη του «ΑΛΦΑ» να πείσουν τους τηλεθεατές ότι ο Δ. Κοντομηνάς, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος κεφαλαιοκράτης φτιάχνει έναν τηλεοπτικό σταθμό, έχοντας στόχο να... ικανοποιήσει το μεράκι του για την καλύτερη ενημέρωση των εργαζομένων και του λαού ή, πολύ περισσότερο, για να δώσει δουλιά και να μειώσει την ανεργία στο χώρο των δημοσιογράφων και στις άλλες κατηγορίες των εργαζομένων. Μπορεί να υπήρχαν κάποιες εξαιρέσεις τέτοιων φωτισμένων αστών, σε προηγούμενους αιώνες και κάτω από πολύ διαφορετικές συνθήκες, αλλά από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι του καπιταλιστικού συστήματος.

Στην εποχή μας και συγκεκριμένα στη χώρα μας, οι τηλεοπτικοί σταθμοί (ιδιωτικοί και τύποις δημόσιοι) είναι μοχλοί τεράστιας δύναμης και χειραγώγησης της κοινής γνώμης στα χέρια των αφεντικών τους, των κεφαλαιοκρατών οι πρώτοι και της εκάστοτε κυβέρνησης οι δεύτεροι. Και πορεύονται σφιχταγκαλιασμένοι, είτε κανακεύοντας από κοινού το δικομματισμό, τη λογική του ευρωμονοδρόμου και το σύστημα, είτε ανταγωνιζόμενοι για τα ιδιαίτερα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα των κεφαλαιοκρατικών ομάδων, που αντιπροσωπεύουν και εξυπηρετούν. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν μπορεί να την αλλάξει ούτε η δύναμη του τηλεοπτικού γυαλιού. Πόσο μάλλον, οι προβοκατόρικες και άθλιες συμπεριφορές κάποιων που παριστάνουν τους δημοσιογράφους.

Υ.Γ. Το «πετσόκομμα» - λογοκρισία της χτεσινής δήλωσης του αρχισυντακτη του «Ρ» στον «ΑΛΦΑ» αποτελεί άλλη μια απόδειξη για τα παραπάνω...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ