Σάββατο 18 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ανησυχητικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ για τις προτάσεις του ΣΕΒ, μας είπε χτες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος. Ξέρετε γιατί; Γιατί «την οικονομική πολιτική στη χώρα την εφαρμόζει η κυβέρνηση»!

Δε λέμε, έχουμε κάθε καλή διάθεση να τον ακούσουμε τον Ε. Αντώναρο, πλην, όμως, θυμόμαστε πάρα πολύ καλά - μια και έγινε πριν από μερικούς μήνες - την κατάργηση του 8ωρου και την «απελευθέρωση» του ωραρίου των καταστημάτων.

Βλέπουμε, επίσης, τι «ψήνεται» με τους ψευτοδιαλόγους και πώς μεθοδεύεται το νέο χτύπημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, για να πραγματοποιηθούν όσα έχουν ήδη οι κυβερνώντες υποσχεθεί στους κεφαλαιοκράτες και στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.

Αλλωστε, είναι τόσο παλιό το «παιγνίδι» του «καλού» και του «κακού». Ολοι το γνωρίζουν...

ΒΕΒΑΙΩΣ, ΕΧΟΥΜΕ και την επιλογή να ...αφήσουμε όλα αυτά στην «αξιωματική αντιπολίτευση», αφού, όπως λέει και η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, άρχισε η «αντίστροφη μέτρηση» και σιγά σιγά, κατά τη γνώμη τους, επανέρχονται στην εξουσία.

Αυτοί, βλέπετε, έχουν «άλλο δρόμο για την ανταγωνιστικότητα», σύμφωνα με όσα επαναλαμβάνει ο πρόεδρός τους, Γιώργος Παπανδρέου.

Πάντως, όπως οι ίδιοι λένε, έχουν τους ίδιους στόχους με τη ΝΔ (ανταγωνιστικότητα, «απελευθερώσεις», κλπ.), αλλά θα τα κάνουν με ...διάλογο και διατηρώντας την ...κοινωνική συνοχή.

Οπως καταλαβαίνετε, μικρή σημασία έχει από ...ποιο μονοπάτι θα καταργηθούν στη χώρα τα εναπομείναντα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα. Αυτό που απαιτείται περισσότερο από ποτέ, είναι όχι απλά να μην καταργηθούν, αλλά να διευρυνθούν και, μάλιστα, τώρα.

ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ - όπως λέει - η κυβέρνηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης. Να θυμίσουμε ότι στην κυβέρνηση συμμετέχει και ο Θ. Ρουσόπουλος; Αυτός ντε, που ετοιμάζει το νομοσχέδιο για τη συγκέντρωση των επιχειρήσεων ΜΜΕ...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ