Σάββατο 18 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Εργασιακές σχέσεις - λάστιχο και ... «ευγενικές χορηγίες»

Περιοδεία πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Δυτικής Αττικής, με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Κώστα Παπαπολυχρονίου

Το κλιμάκιο της ΝΑΣ συναντήθηκε με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων του Θριάσιου Νοσοκομείου (φωτ.)
Το κλιμάκιο της ΝΑΣ συναντήθηκε με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων του Θριάσιου Νοσοκομείου (φωτ.)
Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η σταδιακή ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση υπηρεσιών μέσω «ευγενικών» χορηγιών, αλλά και η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, ήταν τα κύρια στοιχεία που διαπίστωσε χτες, στο Θριάσιο Νοσοκομείο, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε κλιμάκιο της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Δυτικής Αττικής, με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Κώστα Παπαπολυχρονίου.

Ο υποψήφιος νομάρχης συναντήθηκε με το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου και περιόδευσε σε χώρους του νοσοκομείου, όπου συνομίλησε με πολλούς από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλαν στον Κ. Παπαπολυχρονίου, οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή οι ανάγκες του νοσοκομείου να καλύπτονται μόνο από συμβασιούχους. Την ίδια στιγμή, στο νοσοκομείο έχουν προστεθεί το τελευταίο διάστημα νέες μονάδες και κρεβάτια, με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας, αφού δεν έχει προσληφθεί το επιπλέον απαιτούμενο προσωπικό.

Μεγάλο ζήτημα για τους εργαζόμενους του Θριάσιου αποτελούν και τα ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Το πρόβλημα εντάθηκε με τις εργασίες απομάκρυνσης των πλακών αμιάντου που γίνονται αυτή την εποχή και εκθέτουν τους εργαζόμενους σε κίνδυνο.

Συνεχίζονται οι εργασίες για την αφαίρεση των πλακών αμιάντου, με αποτέλεσμα την έκθεση των εργαζομένων σε κίνδυνο
Συνεχίζονται οι εργασίες για την αφαίρεση των πλακών αμιάντου, με αποτέλεσμα την έκθεση των εργαζομένων σε κίνδυνο
Η διοίκηση του νοσοκομείου, όπως καταγγέλθηκε, βρίσκει «λύσεις» μέσω της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης τομέων του νοσοκομείου, αλλά και από τους ...«ευγενικούς χορηγούς». Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το μηχάνημα λιθοτριψίας, το οποίο, όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, το μίσθωσε και θα το λειτουργεί η ίδια η προμηθεύτρια εταιρία με δικό της προσωπικό!

Ταυτόχρονα, οι τομείς της καθαριότητας και της φύλαξης έχουν δοθεί σε ιδιωτικά συνεργεία, ενώ τώρα μπαίνει στο νοσοκομείο και ιδιωτικό συνεργείο τραπεζοκόμων. Τέλος, τα δύο Κέντρα Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων υπολειτουργούν, υπερφορτώνοντας περισσότερο το νοσοκομείο.

Ο Κ. Παπαπολυχρονίου, μιλώντας στους εργαζόμενους, τους κάλεσε να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, καθώς όλα αυτά τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στον τομέα της υγείας. Γι' αυτό κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της ΝΑΣ. Να ενισχύσουν τις δυνάμεις αυτές που θα αντισταθούν στο σύνολο αυτής της πολιτικής και στην επίθεση στα δικαιώματα εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία για την οριακή κατάσταση στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου(2019-04-10 00:00:00.0)
Αναβρασμός στα δημόσια νοσοκομεία(2015-04-28 00:00:00.0)
Σκοτώθηκε 30χρονος εναερίτης(2011-12-07 00:00:00.0)
Θησαυρίζουν επιχειρηματίες στην πλάτη των εργαζομένων(2006-05-07 00:00:00.0)
Γυμνή η «κύρια γραμμή επιδημιολογικής επιτήρησης»(2001-08-03 00:00:00.0)
Προεκλογική επίθεση σε εργαζόμενους(1996-09-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ