Σάββατο 18 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ - ΣΥΡΙΖΑ
«Χαρτοπόλεμος» ανακοινώσεων

Συνεχίστηκε χτες η διαμάχη που εκδηλώθηκε ανάμεσα στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλο και σε συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την κριτική που του άσκησαν σχετικά με την πρόταση που κατέθεσε στο κόμμα του να αναλάβει αυτό πρωτοβουλία για συγκρότηση αντικυβερνητικού μετώπου μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Το θέμα ίσως ανακινηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ.

Στην οργισμένη δήλωση του Ν. Κωνσταντόπουλου όπου έκανε λόγο για «αυθεντίες της αριστεροσύνης» και «θεματοφύλακες της ορθοδοξίας», απάντησαν χτες η ΑΚΟΑ και η ΚΕΔΑ με ανακοινώσεις τους. Η μεν ΑΚΟΑ για να του υπενθυμίσει ότι προεκλογικά και μετεκλογικά είχε και ο ίδιος δημόσια δεσμευτεί να εργαστούν για τη συσπείρωση δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς και όχι για να υπηρετήσουν κεντροαριστερά σενάρια εξουσίας, όπως κάνει ο ίδιος και μάλιστα από τη θέση του προέδρου του εκλογικού συνδυασμού. Και συμπληρώνει πως «όσοι μιλούν για ήθος θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η συνέπεια είναι από τα πιο βασικά στοιχεία του».

Η ΚΕΔΑ αναφέρει πως ως προς την ουσία των πολιτικών θέσεων της ίδιας και της ΑΚΟΑ, ο Ν. Κωνσταντόπουλος δεν είπε τίποτα και του υπενθυμίζει πως ο ίδιος «διατυμπάνιζε μέχρι τις εκλογές του 2004» πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «στρατηγική επιλογή». Και καταλήγει τονίζοντας πως «μπορεί ο καθένας να επιλέγει το δρόμο που θέλει, να βάζει νέους στόχους, οι οποίοι προφανώς δεν είναι πολιτική αγαθοεργία (...). Ας μας επιτρέψει να λέμε κι εμείς τη γνώμη μας».

Πάντως η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε προχτές, σε ανακοίνωσή της δεν αναφέρει τίποτα επί του θέματος πέραν της επισήμανσης πως αντιτίθεται στο δικομματισμό και τα κεντροαριστερά σενάρια που αναπτύσσονται τελευταία. Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές αναφέρει απλώς πως υπάρχουν συνδυασμοί που εκφράζουν τις θέσεις του κι άλλοι που δεν κινούνται στη λογική τους και παραπέμπει στις επιμέρους συνιστώσες τις αποφάσεις για τους συνδυασμούς που θα στηρίξουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ