Δευτέρα 13 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΒΟΥΛΗ
Γ. ΜΑΡΙΝΟΣ
ΕΕ - συγκυβέρνηση φέρνουν και νέα μέτρα

Από την τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ στη χτεσινή συζήτηση

Στην προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού του λαϊκού κινήματος αναφέρθηκε στην ομιλία του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος. Οπως είπε «αυτές τις μέρες συντονισμένα, σχεδιασμένα με τη χρησιμοποίηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, "καθηγητών" που είναι σε αποστολή, προσπαθούν να βάλουν ένα πολύ επικίνδυνο ψεύτικο τρομοκρατικό δίλημμα» και παράλληλα «να χειραγωγήσουν τους βουλευτές που αντιδρούν. Λένε ή ψηφίζετε το μνημόνιο ή καταστράφηκε η χώρα». Τόνισε πως «είναι στημένο αυτό το δίλημμα», αφού «αυτή τη λογική ακούσαμε τα τελευταία τρία χρόνια», αλλά «και από τον Παπανδρέου και από τον Σαμαρά και από τον Βενιζέλο». «Πρέπει να απολογηθούν γι' αυτά» είπε ο Γ. Μαρίνος.

Συνέχισε λέγοντας πως σήμερα, «η κρίση του καπιταλισμού είναι αμείλικτη, δεν μπορεί να την ελέγξει κανένα αστικό κόμμα και καμία δύναμη του κεφαλαίου» για το λόγο αυτό «εδώ παρεμβαίνετε με την τρομοκρατία και τον εκβιασμό να αντιμετωπίσετε την ταξική πάλη». Ο Γ. Μαρίνος κάλεσε την κυβέρνηση λέγοντας «να πείτε την αλήθεια: Δουλεύουμε για τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές», θυμίζοντας πως «οι εφοπλιστές έχουν 56 φοροαπαλλαγές» και «δεν πληρώνουν φόρο ούτε για τα κέρδη ούτε για την τεράστια περιουσία».

Επισήμανε επίσης ότι «οι βουλευτές σήμερα έχουν ιδιαίτερη ευθύνη», αφού «βάζετε την υπογραφή σας για να ζήσει ο εργάτης με 489 ευρώ σε αυτές τις συνθήκες ακρίβειας», για «να ζήσουν οι νέοι και οι νέες με 440 ευρώ και ένα ελάχιστο τμήμα των ανέργων συμφωνείτε να ζήσουν με 330 ευρώ». Επίσης, για «να ζήσει ο λαός χωρίς σύνταξη ή με σύνταξη πείνας, να ζήσουν οι εργαζόμενοι χωρίς συλλογικές συμβάσεις», αφού «θέλετε να οδηγήσετε δέσμιους τους εργαζόμενους στις ατομικές συμβάσεις». Με τον τρόπο αυτό επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ «θέλετε να ταΐσετε τους βιομήχανους και τα άλλα μέρη του κεφαλαίου με νέα κέρδη», ενώ την ίδια στιγμή «θα πληρώνει ο λαός για υποτιμημένες υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας».

Συνολικά ο Γ. Μαρίνος ανέφερε ότι «δεν πρόκειται να αντιμετωπίσετε τις αντιθέσεις, τις αντιφάσεις κα τους νόμους αυτού του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος», μιλώντας για επερχόμενα «νέα μέτρα» μια και «η ΕΕ φέρνει νέα Λευκή Βίβλο», η οποία θα περιέχει και «υπονόμευση του απεργιακού δικαιώματος», μια και «η πολιτική που υπηρετείτε πάει μαζί με την καταστολή και τον αυταρχισμό».

Σχολιάζοντας τοποθετήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπέρ των κατευθύνσεων της ΕΕ, είπε ότι «σήμερα στην ΕΕ αυτοί που ζουν κάτω από το κατώτατο όριο φτώχειας είναι πάνω από 140 εκατομμύρια», τονίζοντας ότι σήμερα «υποθηκεύετε τον πλούτο της χώρας, γνωρίζοντας ότι είστε σε γραμμή ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας». Αναφέρθηκε ακόμα στον εμπαιγμό προς το λαό θέτοντας το ερώτημα: «Τι λέτε στους 1.300.000 ανέργους στην Ελλάδα; Τους λέτε ότι δεν θα μπορούν να απολαύσουν τα εμπορεύματα στα σούπερ μάρκετ. Τους κοροϊδεύετε. Τους εμπαίζετε!». Ο βουλευτής του ΚΚΕ, σημείωσε μιλώντας στους κυβερνητικούς βουλευτές ότι «δεν έχει κανένας το δικαίωμα να καταδικάσει τον εργαζόμενο στα 400 ευρώ μισθό. Τι θα πείτε, ότι "εμείς σας θάβουμε γιατί θέλουμε το καλό σας;"»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ