Δευτέρα 13 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προβοκάτσια μηχανισμών οι πυρκαγιές σε κτίρια

Eurokinissi

Οργανωμένο σχέδιο προβοκάτσιας μπήκε σε εφαρμογή από αργά χτες το απόγευμα και είχε σαν αποτέλεσμα να καούν καταστήματα, τράπεζες και κτίρια στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, το βράδυ ομάδες κουκουλοφόρων - και ενώ οι επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής σε βάρος διαδηλωτών συνεχίζονταν - έβαλαν φωτιά σε διάφορα κτίρια. Επιχείρησαν έτσι να «σβήσουν» το γεγονός ότι χιλιάδες κόσμου παρέμενε μέχρι αργά το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας. Οτι έσπασαν την κρατική τρομοκρατία και την τρομοκρατία των μηχανισμών τους που έβαλαν σε εφαρμογή.

Συνολικά, σημειώθηκαν 35 εμπρησμοί σε καταστήματα, οχήματα, περίπτερα, σταθμαρχεία, τράπεζες και γραφεία μετά τις 7 το απόγευμα. Σε αρκετές περιπτώσεις, τα πληρώματα των οχημάτων δέχτηκαν τραμπούκικες επιθέσεις και προκλήθηκαν ζημιές σε οχήματα. Στην Ιπποκράτους, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε πλήρωμα πυροσβεστικού οχήματος, τραυματίζοντας δυο πυροσβέστες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Προσπάθησαν δε να κλέψουν το όχημα, αρπάζοντας τα κλειδιά, αλλά οι πυροσβέστες τα πήραν πίσω.

Εμπρησμοί σημειώθηκαν στην Κοραή σε καφετέρια, στον κινηματογράφο «Αστυ» και στη «Γιούρομπανκ», στην Χ. Λαδά 5-7 σε γραφεία, στη Σταδίου 19 σε κατάστημα γυαλικών και στο «Αττικόν», στο εμπορικό κέντρο (Χ. Τρικούπη και Φειδίου), στην Αλφα Μπάνκ, σε γραφεία στην Μπενάκη, στην Εμπορική, στο Ταχ. Ταμιευτήριο.

Επεισόδια σημειώθηκαν χτες βράδυ και στη Θεσσαλονίκη, όταν ομάδα προβοκατόρων άρχισε να σπάζει καταστήματα τραπεζών στη οδό Βενιζέλου και την οδό Μητροπόλεως. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και απώθησαν την ομάδα των νεαρών προς την Αριστοτέλους και τον κινηματογράφο «Ολύμπιον», ο οποίος τελεί υπό κατάληψη από το μεσημέρι του Σαββάτου. Το κυνηγητό συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ με ξύλο, χημικά, φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές ενώ υπήρξαν τραυματισμοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ