Δευτέρα 13 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διαδήλωσαν πρωί και βράδυ

Πέρα από τα προγραμματισμένα για το πρωί αγωνιστικά ραντεβού, το απόγευμα έγινε νέα έκτακτη κινητοποίηση

Το πρωί στην Τούμπα
Το πρωί στην Τούμπα
Κοσμοπλημμύρα χτες και στη Θεσσαλονίκη. Πλήθος κόσμου διαδήλωσε με το ΠΑΜΕ, πολλές οι νέες παρουσίες. Εκτός από τις αρχικά προγραμματισμένες για το πρωί κινητοποιήσεις στις γύρω συνοικίες, πορεία έγινε και το απόγευμα στο κέντρο της πόλης. Η οποία, μάλιστα, ανακοινώθηκε στις 5 μ.μ. και δύο ώρες μετά ξεπέρασε σε όγκο ακόμα και την απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής.

Το πρωί πραγματοποιήθηκαν μεγάλες συγκεντρώσεις στον Αγιο Θεράποντα της Τούμπας και στο Δημαρχείο Σταυρούπολης που ολοκληρώθηκαν μετά από μαχητικές πορείες στις γειτονιές της Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. Μετέφεραν σε κάθε γειτονιά το κάλεσμα παλλαϊκού ξεσηκωμού και οργάνωσης του αγώνα. Εδειχναν το δρόμο: «Ο λαϊκός ξεσηκωμός, η οργάνωση όλων σε μια γροθιά, είναι ζήτημα επιβίωσης. Ανάμεσα στις αλυσίδες της υποταγής και τα όπλα του αγώνα η απάντηση του εργατοϋπάλληλου, κάθε λαϊκού ανθρώπου πρέπει να δοθεί μυριόστομη, σαρωτική: Δεν παραδινόμαστε. Οργανώνουμε τη λαϊκή αντεπίθεση».

Ο λαός από τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών, υψώνοντας γροθιές, άλλοι μπαίνοντας στις πορείες, δήλωναν την απόφασή τους, την επιλογή τους να μπουν στον αγώνα.

Αντίστοιχο το κλίμα και στις πικετοφορίες που έγιναν στην πλατεία Λαγκαδά, στο Πανόραμα, το Ρετζίκι, την Περαία, αλλά και στη συγκέντρωση στο Δημαρχείο Σταυρού.

Το απόγευμα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

MotionTeam

Το απόγευμα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Το απόγευμα την ώρα της συζήτησης στη Βουλή του νέου μνημονίου, ακόμη πιο μαζικά, μέσα από το νέο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Αγαλμα Βενιζέλου και τη μαζική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο λαός έδειξε την απόφασή του να εμποδίσει στην πράξη την εφαρμογή των μέτρων - σφαγείο.

Ελπιδοφόρες κινητοποιήσεις με πολλές νέες συμμετοχές έγιναν μεταξύ άλλων και σε Πτολεμαΐδα, Κοζάνη. Μαζικά και μαχητικά συλλαλητήρια και πικετοφορίες πραγματοποιήθηκαν χτες το πρωί σε Νάουσα, Μουδανιά, Κιλκίς, Βέροια, Χαλκιδική, Δράμα. Και το απόγευμα σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Καβάλα, Ξάνθη, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά, Σέρρες.

Το απόγευμα, ξεκίνησε συγκέντρωση από το Αγαλμα Βενιζέλου όπου μίλησε ο Σωτ. Ζαριανόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Ακολούθησε μεγάλη διαδήλωση στους δρόμους της πόλης που κατέληξε στη ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης, όπου οι διαδηλωτές έκαψαν συμβολικά μια σημαία της ΕΕ.


Στην Κοζάνη
Στην Κοζάνη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ