Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο δρόμο της διεκδίκησης οι Μενιδιάτες

Δυναμική συγκέντρωση χτες στην κεντρική πλατεία της πόλης

Ενα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση συσπείρωσης των κατοίκων του Μενιδίου πάνω στα μεγάλα προβλήματα της πόλης, αποτέλεσε η χτεσινοβραδινή δυναμική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης. Με τη συμμετοχή συνδικάτων εργαζομένων, μαθητικών συμβουλίων και ενώσεων γονέων, οι Μενιδιάτες έστειλαν μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής τους.

«Τα τελευταία χρόνια, παρακολουθούμε μια ραγδαία υποβάθμιση στην ποιότητα ζωής μας», υπογράμμισε ο Θ. Τραβασάρος, δημοτικός σύμβουλος Μενιδίου και επικεφαλής της «Πανδημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης». Πρόσθεσε ακόμη ότι «ενώ από τη μια εξαγγέλλονται και χτίζονται μεγάλα έργα, όπως η Αττική οδός ή το Ολυμπιακό Χωριό, από την άλλη, η ζωή μας χειροτερεύει. Η ανεργία μεγαλώνει, τα παιδιά μας κινδυνεύουν από τα ναρκωτικά. Τα ναρκωτικά, που, στο όνομά τους, κορυφώνεται η αστυνομοκρατία και η καταστολή στην περιοχή μας».

Ο Κ. Πανταζής, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Μενιδίου, αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια Παιδεία, τόσο στην περιοχή, όσο και συνολικότερα. Η έλλειψη Παιδείας και αξιοπρεπούς εργασίας, πρόσθεσε, αποτελούν έναν από τους λόγους που η νεολαία στρέφεται στα ναρκωτικά. Ζήτησε ακόμη την προστασία των νέων από τη μάστιγα, όχι, όμως, μέσω της αστυνομοκρατίας, που κάθε άλλο παρά αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη ρίζα του. Αναφέρθηκε ακόμη και στη ραγδαία εμφάνιση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο Μενίδι, πολλές φορές σε απόσταση αναπνοής από τα σχολεία. Μάλιστα, εξέφρασε φόβους για την επιρροή τους στην υγεία των παιδιών και κάλεσε τους γονείς να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Ο Βαγγέλης Ηλίας, εκπρόσωπος του Συνδικάτου Οικοδόμων, αναφέρθηκε στο οξύ πρόβλημα της ανεργίας, η οποία πλήττει κυρίως τη νεολαία. Κάλεσε τους εκπροσώπους των μαζικών φορέων, που συμμετείχαν στη χτεσινή κινητοποίηση, να παλέψουν ενωτικά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, μέσα από ένα ενιαίο μαζικό μέτωπο.

Ενα πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση θα είναι και η ευρεία σύσκεψη φορέων και δημοτών της περιοχής, που διοργανώνεται την Τετάρτη 28 Φλεβάρη, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ