Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενα τηλεφώνημα για την «Ιθάκη»

Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για τους συγγενείς και φίλους εξαρτημένων ατόμων, έχει καθιερώσει η θεραπευτική κοινότητα «Ιθάκη», η πρώτη θεραπευτική κοινότητα που δημιουργήθηκε στα πλαίσια των στεγνών προγραμμάτων.

Σκοπός είναι η παροχή πληροφοριών και η ψυχολογική υποστήριξη συγγενών και εξαρτημένων ατόμων. Δημιουργήθηκε για να καλύψει την έλλειψη υπηρεσιών υποστήριξης στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο. Δίνει, επίσης, τη δυνατότητα σε ανθρώπους που ανησυχούν ιδιαίτερα για την ανωνυμία και την εχεμύθεια να προσεγγίσουν αυτού του είδους τις υπηρεσίες, χωρίς οι ίδιοι να παρευρεθούν προσωπικά.

  • Υπηρεσίες παρέχονται μέσω τηλεφώνου από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ.
  • Θα λειτουργούν τρεις γραμμές και μια έξτρα παραπόνων 623.007, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν, προκειμένου να αναφέρουν ή να συζητήσουν τυχόν παράπονα ή τη δυσαρέσκειά τους για τη λειτουργία της γραμμής.
  • Παρέχεται πληροφόρηση και ενημέρωση γύρω από το πρόβλημα των ναρκωτικών.

Ακόμη:

  • Ενημέρωση για τις αρμόδιες υπηρεσίες που μπορούν να απευθυνθούν, κοντά στην περιοχή από την οποία καλούν.
  • Ψυχολογική υποστήριξη, μέσα από τις διαδικασίες της ενεργητικής ακρόασης και συμβουλευτικής.
  • Τήρηση απορρήτου.

Βασική αρχή είναι η εχεμύθεια για τις πληροφορίες που αφορούν όσους ζητούν βοήθεια, αλλά και τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα. Ετσι, δημιουργείται ένα κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα σε όσους ανάγκη και στους εργαζόμενους της γραμμής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ