Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
1ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑ
Πάνδημη απαίτηση η διατήρησή του

Την άμεση λύση του προβλήματος που έχει προκύψει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης στην οποία στεγάζεται το 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ (Παπαδημητρίου), που θέτει σε αβεβαιότητα το μέλλον του ίδιου του νοσοκομείου, αλλά και του πευκοδάσους που βρίσκεται εκεί, ζήτησαν μαζικοί φορείς και κάτοικοι της περιοχής, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ στα Μελίσσια.

Την ανησυχία των κατοίκων για το μέλλον του νοσοκομείου, αλλά και για το πευκοδάσος που βρίσκεται στην έκταση των 115 στρεμμάτων του συγκεκριμένου οικοπέδου, ενέτεινε η κίνηση του νέου ιδιοκτήτη του οικοπέδου, επιχειρηματία Λέανδρου, να προσεγγίσει το Δήμο Μελισσίων, προσφέροντας... αντισταθμιστικά οφέλη προκειμένου να εξασφαλίσει την άδεια δόμησης για την ανέγερση στο οικόπεδο νέας νοσοκομειακής μονάδας της τάξεως των 45.000 τ.μ. Προκειμένου να γίνει αυτό, ο νέος ιδιοκτήτης θα κάνει έξωση στο νοσοκομείο, δυναμικότητας 350 κλινών που λειτουργεί εδώ και 35 χρόνια προσφέροντας υπηρεσίες στους ασφαλισμένους των γύρω περιοχών!

Τη σύσκεψη των μαζικών φορέων του Δήμου Μελισσίων κάλεσαν, μετά τις νέες εξελίξεις, οι τέσσερις δημοτικές κινήσεις της αντιπολίτευσης του δήμου («21ος αιώνας», «Νέα Εποχή», «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση», «Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών»).

Οπως επισημάνθηκε, ειδική επιστημονική επιτροπή που συστήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Μελισσίων διαπίστωσε σειρά παρατυπιών σε ό,τι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης, αλλά και τη νομιμότητα των σχεδίων του νέου ιδιοκτήτη. Η έκταση των 115 στρεμμάτων έχει διαμεριστεί σε πέντε εταιρίες, ιδιοκτήτες των οποίων είναι ο επιχειρηματίας Λέανδρος και η προηγούμενη ιδιοκτήτρια κ. Παπαδημητρίου.

Απ' την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων επισήμαναν στο δήμαρχο Μελισσίων Δ. Τομπουλίδη, ο οποίος παραβρέθηκε στη σύσκεψη, ότι ο δήμος σε συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής πρέπει να κινητοποιηθούν και να πιέσουν την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία με στόχο τη διατήρηση του νοσοκομείου και του πρασίνου, που θα επιτευχθεί ή με την απαλλοτρίωση από το δημόσιο της συγκεκριμένης έκτασης προς χρήση του δήμου και των πολιτών της περιοχής ή με τη συνδιαχείριση της έκτασης από το δημόσιο και τον επιχειρηματία. Σε κάθε περίπτωση, τόνισαν ότι είναι απαραίτητη για την περιοχή η διατήρηση του νοσοκομείου, αλλά και του πευκοδάσους.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και μίλησαν και εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζομένων του νοσοκομείου. Οπως υπογράμμισαν, η διοίκηση του ΙΚΑ θα έπρεπε να έχει φροντίσει για την επίλυση του ιδιοκτησιακού, ώστε να μη βρίσκεται σε αβεβαιότητα το νοσοκομείο και οι εργαζόμενοι, ενώ αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν ο νέος ιδιοκτήτης να μπορεί να χτίσει νέα νοσοκομειακή μονάδα, καλύπτοντας και τις υπάρχουσες κλίνες του ΙΚΑ. Επίσης, επισήμαναν ότι είναι ανάγκη να αγωνιστούν από κοινού οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και η τοπική κοινωνία για τη διατήρηση του νοσοκομείου.

Ομόφωνα οι τέσσερις παρατάξεις και οι σύλλογοι της περιοχής αποφάσισαν ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό και ότι η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία πρέπει να δώσουν τη λύση μακριά από οποιαδήποτε παζάρια με τον επιχειρηματία. Επίσης, συγκροτήθηκε Συντονιστική Επιτροπή των τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων, η οποία θα αναλάβει την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και θα κάνει διαβήματα προς τα υπουργεία και τη νομαρχία, με αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων την πραγματοποίηση λαϊκής συγκέντρωσης έξω από το Παπαδημητρίου μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μάρτη. Οι παρατάξεις κάλεσαν τέλος τη δημοτική αρχή σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με αυτό το θέμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φρένο στην τσιμεντοποίηση της παραλίας (2009-10-28 00:00:00.0)
Προωθούν τη λεηλασία του Ναυτικού Νοσοκομείου (2008-10-17 00:00:00.0)
Ικανοποιεί επιχειρηματικές ορέξεις για τον «Κρόνο» (2007-12-04 00:00:00.0)
Υποβάθμιση και υπό έξωση! (2003-03-29 00:00:00.0)
Χάνεται οικόπεδο που προοριζόταν για νηπιαγωγείο (1998-07-08 00:00:00.0)
Εισαγγελική έρευνα για το "Φιξ" (1997-05-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ