Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΥΘΟΥ - ΠΟΤΩΝ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Αντίσταση στην εργοδοτική αυθαιρεσία

Κάλεσμα αγώνα για την επαναπρόσληψη του συνδικαλιστή Ζ. Καραβά από τη «ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ»

Την απόλυση του γενικού γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων Ζύθου - Ποτών -Τροφίμων Ζ. Καραβά, από την εταιρία «ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ», καθώς και την επίθεση της εταιρίας στο σωματείο, καταγγέλλει η διοίκησή του, η οποία καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν θέση απέναντι στην πληθώρα απολύσεων συνδικαλισμένων εργατών και τα φαινόμενα τρομοκρατίας στους χώρους δουλιάς.

Στην ανακοίνωση - καταγγελία του σωματείου τονίζεται ειδικότερα ότι πρέπει να συσπειρωθούν οι εργαζόμενοι στο σωματείο και να φτιαχτούν σωματειακές επιτροπές στους χώρους δουλιάς. Επίσης, καλεί σε σύμπραξη στον αγώνα για την άμεση επαναπρόσληψη του συνδικαλιστή και για «τον περιορισμό της ασυδοσίας των εργοδοτών, που με την ανοχή της κυβέρνησης καταπατούν τα εργασιακά κεκτημένα δικαιώματα όλων των εργαζομένων».

Ο συνδικαλιστής εργαζόμενος απολύθηκε στις 23 Γενάρη, μια μέρα μετά τη γνωστοποίηση προς την εταιρία ότι στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του σωματείου εκλέχθηκε στη διοίκησή του και στη συνέχεια στο προεδρείο.

«Εκτιμούμε ότι η συγκεκριμένη εταιρία - τονίζεται στην ανακοίνωση του σωματείου - προέβη σ' αυτήν την παράνομη απόλυση, προκειμένου να εμποδίσει τους εργαζομένους της να οργανωθούν στο σωματείο μας και έτσι να εμποδίσει την παρέμβασή μας και να συνεχίσει ανεξέλεγκτη τη σωρεία των εργατικών της παραβάσεων (ωρομίσθια - τρίμηνες συμβάσεις σε εργαζόμενους που απασχολεί επί σειρά ετών και έτσι τους στερεί τα νόμιμα δικαιώματά τους, εργατικά ατυχήματα, μη εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας και άλλες ακόμη παραβάσεις».

Συμπληρώνει, επίσης, ότι, μετά την απόλυση, η εταιρία στράφηκε ενάντια στο σωματείο με τρεις αγωγές, ενώ το χαρακτήρισε «σκιά» και «παράνομο», με στόχο «την οικονομική του εξόντωση, προκειμένου να σταματήσει τη λειτουργία του και να το εμποδίσει να αποκαλύψει τις παρανομίες της».

Το σωματείο επισημαίνει ότι «οι παράνομες αυτές ενέργειές της και η ανάμειξή της στα εσωτερικά του σωματείου μας έχουν κύριο και μοναδικό σκοπό να ανοίξουν δρόμους προς τη χειραγώγηση και των έλεγχο των σωματείων, που είναι τα μόνα εμπόδια στις ακόρεστες ορέξεις των εργοδοτών, για ακόμη περισσότερα κέρδη, για ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση των εργαζομένων στη χώρα μας, το χτύπημα των ταξικών κύρια δυνάμεων, που μπαίνουν εμπόδιο στην εφαρμογή της πολιτικής εργοδοτών και κυβέρνησης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μην περάσουν οι τρομοκρατικές απολύσεις (2003-08-05 00:00:00.0)
Στη Βουλή οι παρανομίες (2001-11-13 00:00:00.0)
Πογκρόμ τρομοκρατικών απολύσεων (2001-11-10 00:00:00.0)
Με απολύσεις κατά της ίδρυσης σωματείου! (1998-03-11 00:00:00.0)
Πλήρης αυθαιρεσία (1997-11-05 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν τις απολύσεις (1996-08-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ