Παρασκευή 1 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απήργησαν χτες στο Γηροκομείο Αθηνών

Μαζική η συμμετοχή παρά το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργεί η διοίκηση

Μέρος της χτεσινής συγκέντρωσης σε πύλη του Γηροκομείου
Μέρος της χτεσινής συγκέντρωσης σε πύλη του Γηροκομείου
Με μεγάλη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία διεκδίκησαν χτες οι εργαζόμενοι στο Γηροκομείο Αθήνας τα δεδουλευμένα 21 μηνών και επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων τους. Από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι στάθηκαν παλικαρίσια έξω από το Γηροκομείο και διαδήλωσαν αψηφώντας το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργεί η διοίκηση με απολύσεις και μηνύσεις σε όσους τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι. Στο πλευρό τους είχαν συμπαραστάτες τα κλαδικά σωματεία Αθήνας και Πειραιά στην Ιδιωτική Υγεία, το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, τις Λαϊκές Επιτροπές 7ου και 3ου - 4ου Διαμερίσματος, εργαζόμενες από το «Βουγιουκλάκειο» Ιδρυμα που είναι απλήρωτες και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, τον εκλεγμένο με το ΚΚΕ δημοτικό σύμβουλο Αθήνας, Νίκο Σοφιανό και τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη.

Οι απεργοί ενημέρωναν για ώρες τους περαστικούς και τους συγγενείς των ηλικιωμένων για την τραγική απαξίωση με ευθύνη της διοίκησης του Γηροκομείου (σ.σ. είναι «αστική εταιρεία» και οι πόροι του προέρχονται κυρίως από κληροδοτήματα): Σήμερα από τα 9 κτίρια λειτουργούν μόνο τα 3. Από τους 380 ηλικιωμένους που φιλοξενούσε πριν 7 χρόνια, έχουν απομείνει 200 και υπάρχουν εκατοντάδες αιτήσεις για εισαγωγή. Πάνω από 50 εργαζόμενοι έχουν απολυθεί και άλλοι τόσοι μηνυθεί επειδή προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας. Εχουν υποβαθμιστεί οι παρεχόμενες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να ξεμένουν κτίρια ακόμη κι από ζεστό νερό. Οι ηλικιωμένοι εξωθούνται στους ιδιωτικού οίκους ευγηρίας και οι εργαζόμενοι στην ανέχεια, ώστε να παραιτηθούν. Για όλα αυτά οι εργαζόμενοι εδώ και 2 χρόνια έχουν απευθυνθεί στα υπουργεία Υγείας κι Εργασίας, στο Δήμο Αθηναίων, στην Περιφέρεια και όλοι κρύβονται πίσω από το «φιλανθρωπικό» χαρακτήρα του Γηροκομείου δηλώνοντας «αναρμόδιοι».

«Το Γηροκομείο, ως υπηρεσία Πρόνοιας, δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο "φιλανθρωπίας"», σημειώνουν οι εργαζόμενοι και τονίζουν πως πρέπει να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική και φιλανθρωπική δράση σε Υγεία - Πρόνοια, ενώ διεκδικούν την ένταξή του στις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ