Παρασκευή 1 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΠΛΟΙΟΥ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α»
Αν δεν πληρωθούν ξεκινούν επίσχεση εργασίας

Σε επίσχεση εργασίας προειδοποιούν πως θα προχωρήσουν από σήμερα στο λιμάνι της Ραφήνας, οι ναυτεργάτες μέλη του πληρώματος του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» της ναυτιλιακής εταιρείας FLANMARESHIPPING, αν η πλοικτήτρια εταιρία δεν τους καταβάλει τα δεδουλευμένα μηνών που τους οφείλει. Την προειδοποίηση αυτή σε όλους τους αρμόδιους φορείς κάνουν με καταγγελία τους τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ απαιτώντας παράλληλα την παρέμβαση των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΝ για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των ναυτεργατών.

Σύμφωνα με καταγγελίες ναυτεργατών μελών του πληρώματος του συγκεκριμένου πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου δεν τους έχουν καταβληθεί δεδουλευμένες αποδοχές μηνών.

Η εταιρεία, όπως αναφέρουν τα ναυτεργατικά σωματεία, παραβιάζει την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Ακτοπλοίας και συγκεκριμένα το άρθρο 10 που διατυπώνει ότι: «Η εξόφληση του μισθού και των πάσης φύσεως αποδοχών των ναυτικών γίνεται στο τέλος κάθε ημερολογιακού μηνός. Σε αντίθετη περίπτωση ο ναυτικός δικαιούται να προβεί σε καταγγελία της σύμβασης ναυτολόγησής του...»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ