Παρασκευή 1 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Διεκδικούν δεδουλευμένα και αναβαθμισμένες δομές

Απεργία και κινητοποίηση χτες στο υπουργείο Υγείας

«Εμάς απειλείτε, τα παιδιά», διαδήλωσαν οι μαθητές του Σικιαρίδειου, στο πλευρό των εργαζομένων
«Εμάς απειλείτε, τα παιδιά», διαδήλωσαν οι μαθητές του Σικιαρίδειου, στο πλευρό των εργαζομένων
Σε 24ωρη απεργία και κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 2 έως και 14 μηνών και γενναία χρηματοδότηση, για να αναβαθμιστούν τα κέντρα και τα σχολεία Ειδικής Αγωγής στο πλαίσιο ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Πρόνοιας. Η απεργία έγινε με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Μονάδων Ιδρυμάτων Σχολείων Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ) και της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ειδικής Αγωγής.

Χτες το πρωί, οι εργαζόμενοι, έχοντας στο πλευρό τους άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία των εργαζομένων στο Σικιαρίδειο Ιδρυμα, όπου μέσα στο Μάη έγιναν 6 απολύσεις και πολλά παιδιά με νοητική υστέρηση κινδυνεύουν να μείνουν εκτός με τις νέες εγγραφές, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής. Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των διαδηλωτών στο υπουργείο Υγείας, οι εργαζόμενοι απαίτησαν τα δεδουλευμένα, την ανάκληση των απολύσεων στο Σικιαρίδειο και να διασφαλιστεί η λειτουργία όλων των τμημάτων του. Από την πλευρά της, η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου απάντησε πως δεν είναι αρμόδια να αυξήσει τη χρηματοδότηση της Ειδικής Αγωγής, αλλά θα φροντίσει να εκταμιευθεί το γρηγορότερο η επόμενη δόση. «Είναι τόσο λίγα τα χρήματα που δίνονται για την Ειδική Αγωγή, που δεν φτάνουν ούτε για τα δεδουλευμένα μας», σημειώνει στον «Ρ» η πρόεδρος του ΣΕΜΙΣΕΑ, Γ. Κουρή.

Πάντως, σε μια σειρά χώρους (π.χ. «Θεοτόκος», «Μαργαρίτα» κ.ά.) συνδικαλιστές υπονόμευσαν την απεργία και καλούσαν σε απεργοσπασία με το επιχείρημα πως «γίνεται για προεκλογικούς λόγους» λες και οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παλέψουν ενάντια στην απλήρωτη εργασία, τις απολύσεις και τη διαρκή συρρίκνωση των ελάχιστων δομών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ