Παρασκευή 1 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Ανακοίνωση με αφορμή το «ατύχημα» στη «Χαλυβουργία»

«Οι εργάτες στα δύο εργοστάσια του Μάνεση στη Μαγνησία δουλεύουν σε ωρολογιακή βόμβα»!

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του για το τελευταίο εργατικό «ατύχημα» στη «Χαλυβουργία» του Βελεστίνου το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», καλώντας τους εργάτες των δύο επιχειρήσεων «να αντιληφθούν ότι η εταιρεία τούς χρησιμοποιεί για να επιτεθεί στους συναδέλφους στον Ασπρόπυργο και δε διστάζει να βάλει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους».

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Το τρίτο ατύχημα μέσα σε λίγες εβδομάδες στα εργοστάσια του Μάνεση στο Βόλο, που σημειώθηκε χτες (σ.σ. την Τρίτη) επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο τις προειδοποιήσεις του Συνδικάτου μας. Είναι και αυτό αποτέλεσμα των συνθηκών από την εντατικοποίηση της παραγωγής, τις ελλείψεις σε μέτρα ασφάλειας και συντήρησης εξαιτίας των ξέφρενων ρυθμών που έχει επιβάλει η εργοδοσία με τις ευλογίες του εργοδοτικού σωματείου για να χτυπηθεί ο αγώνας των ηρωικών απεργών του Ασπρόπυργου.

Επιμένουμε: Οι εργάτες στα δύο εργοστάσια δουλεύουν σε ωρολογιακή βόμβα. Πλέον, με το τρίτο ατύχημα, δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανέναν οι αρχικές προσπάθειες να υποβαθμιστούν οι κίνδυνοι, να φορτώσουν τα ατυχήματα στους ίδιους τους εργάτες. Σε αυτές τις προσπάθειες πρωταγωνίστησαν το εργοδοτικό σωματείο και η πλειοψηφία του ΕΚΒ. Μάλιστα, σε κάθε αποκάλυψη που έκαναν τα ταξικά σωματεία για τα ατυχήματα ο ρόλος τους ήταν να επιτεθούν στο ΠΑΜΕ και στο Συνδικάτο μας. Είναι τα καλύτερα στηρίγματα του Μάνεση ενάντια στους απεργούς του Ασπρόπυργου, αλλά και ενάντια στους εργαζόμενους στα εργοστάσια του Βόλου. Βάζουν σε πρώτη μοίρα τη διασφάλιση της "ομαλότητας" υπέρ του επιχειρηματία και όχι τη ζωή και την υγεία των εργατών.

Καλούμε τους εργάτες στις επιχειρήσεις του Μάνεση στο Βόλο και στο Βελεστίνο να σηκώσουν ανάστημα. Να βάλουν στην άκρη τους εργοδοτικούς. Να αντιληφθούν ότι η εταιρεία τούς χρησιμοποιεί για να επιτεθεί στους συναδέλφους στον Ασπρόπυργο και δε διστάζει να βάλει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους. Να συμπαραταχτούν αγωνιστικά με τους συναδέλφους τους στον Ασπρόπυργο. Οι θυσίες τους για τα κέρδη του Μάνεση δε θα έχουν τελειωμό. Στον αγώνα και στην ταξική ενότητα και πάλη βρίσκεται η ελπίδα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ