Παρασκευή 1 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΕ»
Απολύει και τρομοκρατεί

Καταγγελία της Πανελλήνιας Ενωσης Ελαιουργοσαπουνοποιών

Την εταιρεία του κλάδου «Αγροτική ΑΕ», για τις απολύσεις που έκανε πρόσφατα, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και σήμερα το πρωί διοργανώνει συγκέντρωση μπροστά από την πύλη του εργοστασίου προκειμένου μαζί με τους εργαζόμενους να αποφασίσουν για την παραπέρα στάση τους.

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία αρνήθηκαν να δεχτούν μείωση μισθών, όπως εκβιαστικά θέλει να εφαρμόσει ο εργοδότης και ζήτησαν να πληρώνονται με βάση την κλαδική τους σύμβαση, κάτι που ο συγκεκριμένος εργοδότης δεν εφαρμόζει. Αντί αυτού η εταιρεία προχώρησε σε απόλυση τριών εργαζομένων με σκοπό να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους και φυσικά να παρεμποδίσει τη δράση του σωματείου στο χώρο.

Η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών ξεκαθαρίζει ότι δε θα επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά της εργοδοσίας να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, να μην εφαρμόζει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, να μην έχει ειδικότητες, να μην πληρώνει υπερωρίες κ.λπ. Παράλληλα, καλεί όλους τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν αυτή την κατάσταση και μαζί με το σωματείο να αγωνιστούν για τη λύση των προβλημάτων και την επαναπρόσληψη των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ