Παρασκευή 1 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Οι εργαζόμενοι να μην επιτρέψουν τη σφαγή των μισθών

Ξεκινά η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στα ΕΑΣ. Οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε πάλη ενάντια στην πολιτική που θέλει τη διάλυση των ΕΑΣ

Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), με τον αγώνα τους δεν πρέπει να επιτρέψουν τη σφαγή των μισθών τους με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, τονίζει με ανακοίνωσή της η «Εργατοϋπαλληλική Ενότητα» στα ΕΑΣ. Η διοίκηση των ΕΑΣ, αποφάσισε την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, με αναδρομική ισχύ από το Νοέμβρη του 2011, όπως προβλέπει ο νόμος: «Η Εργατοϋπαλληλική Ενότητα σας καλεί σε αποφασιστικό αγώνα για να μην εφαρμοστεί η νέα σφαγή στους μισθούς μας, αλλά και σε αγώνα υπεράσπισης του δικαιώματος στην εργασία η οποία υπονομεύεται συνειδητά εδώ και χρόνια», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Ο μόνος δρόμος υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας είναι ο συντονισμένος ταξικός αγώνας ενάντια στο σύνολο της πολιτικής της ΕΕ των μονοπωλίων. Η τακτική των σωματείων - απαράλλαχτη όπως αυτή της ΓΣΕΕ, της Ομοσπονδίας Μετάλλου (ΠΟΕΜ) κλπ. - οδηγεί σε υποταγή τους εργαζόμενους, αφού δεν τολμά να αμφισβητήσει τη στρατηγική της ΕΕ, αποτέλεσμα της οποίας είναι η διάλυση των ΕΑΣ. Οι προτάσεις μας για ουσιαστική πάλη ενάντια σε μνημόνια και χαράτσια, για ενιαία δράση με άλλους χώρους επανειλημμένα απορρίπτονται από τις άλλες δυνάμεις».

Καθόλου τυχαία, οι άλλες δυνάμεις, που αποτελούν την πλειοψηφία του Σωματείου, επιλέγουν τη λογική της διαπραγμάτευσης και της «εξαίρεσης» των ΕΑΣ από την εφαρμογή του μνημονίου. Οπως σημειώνει η Εργατοϋπαλληλική Ενότητα: «Η διαπραγμάτευση που το Σωματείο μας κάνει εδώ και χρόνια είναι ο αφοπλισμός μας. Είναι παράδοση άνευ όρων, χωρίς να ανοίξει ούτε μύτη. Εκτός από τη διαπραγμάτευση υπάρχει και η ταξική πάλη, η σύγκρουση και όχι η συναλλαγή με την κυρίαρχη τάξη και την κάθε φορά κυβέρνησή της. Ομως αυτός ο δρόμος ποτέ δεν ήταν οδηγός του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και πολύ περισσότερο των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ