Παρασκευή 2 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΘΗΝΑ 2004»
Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός των Παραολυμπιακών

Καθήκοντα συμβούλων αναλαμβάνουν τρία στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής του Σίδνεϊ

Στα 129,7 εκατ. δολάρια (48 δισ. δρχ.) έφτασε ο προϋπολογισμός για τους Παραολυμπιακούς αγώνες του 2004, τον οποίο ενέκρινε χτες η ευρεία (16μελής) σύνθεση του ΔΣ της «Αθήνα 2004».

Τα 50 εκατομμύρια δολάρια θα καταβληθούν από την «Αθήνα 2004», ενώ άλλα 48,5 εκατομμύρια δολάρια θα καταβληθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ακόμα, 17,6 εκατομμύρια δολάρια θα καλυφθούν από τις χορηγίες, 5,5 εκατ. δολάρια από την πώληση των εισιτηρίων, 4 εκατ. δολάρια από την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, 2,9 εκατ. δολάρια από την εμπορία προϊόντων και 1,2 εκατ δολάρια από δωρεές. Οσον αφορά τα έξοδα, 20 εκατ. δολάρια θα δαπανηθούν για τις βασικές απαιτήσεις των αγώνων (Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, σχεδιασμός, ανθρώπινοι πόροι κ.ά.) και 25 εκατ. δολάρια οι υπηρεσίες αγώνων (φιλοξενία - διαμονή, διαπίστευση, ασφάλεια, μεταφορά - διακίνηση, ιατρικές υπηρεσίες).

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες θα λάβουν μέρος 4.000 αθλητές και 2.000 συνοδοί που θα συμμετάσχουν σε 18 αθλήματα και 566 αγωνίσματα. Θα απασχοληθούν 10.000 εθελοντές, 1.000 τεχνικοί αθλημάτων, ενώ 2.500 θα είναι οι επίσημοι προσκεκλημένοι (παραολυμπιακή οικογένεια).

Στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της «Αθήνα 2004» συζητήθηκε ακόμα το θέμα της ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων και ο τρόπος καταβολής της αμοιβής στην εταιρία ISB του Μανόλο Ρομέρο. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το θέμα της εκταμίευσης και καταβολής του ποσού στην ISB μέσω της «Alpha» Τράπεζας που έχει ανακηρυχτεί Μέγας εθνικός χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι Αυστραλοί

Τρία στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ προσλήφθηκαν και θα εργαστούν στην «Αθήνα 2004», ενόψει της προετοιμασίας των αγώνων του 2004.

Πρόκειται για τους Ντέιβιντ Ρίτσμοντ, Τζιμ Σλόμαν και Τζον Κουάιλ, οι οποίοι αναλαμβάνουν καθήκοντα συμβούλων και οι οποίοι - σύμφωνα με τους Αυστραλούς - συμπεριλαμβάνονται στα 10 καλύτερα στελέχη της διοργάνωσης των αγώνων του Σίδνεϊ. Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες προσλήψεις.

Ο Ντ. Ρίτσμοντ ήταν ο γενικός διευθυντής του κρατικού Οργανισμού που συντόνιζε τη διοργάνωση των Αγώνων του Σίδνεϊ, ο Τζ. Σλόμαν ήταν αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής και ο Τζ. Κουάιλ ήταν γενικός διευθυντής Διοίκησης και Διαχείρισης των Αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ