Παρασκευή 2 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΕΤΡΟΛΑ
Ξανά στο πόδι το Θριάσιο στις 8 Μάρτη

Κλείνουν υπηρεσίες, σχολεία και καταστήματα. Μεγάλη συγκέντρωση την ίδια μέρα στην Ελευσίνα

Οι επεκτάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ δε θα γίνουν! Με το σύνθημα αυτό, ξεκίνησε ήδη η προετοιμασία για τη μεγάλη Εκδήλωση Διαμαρτυρίας κατά των νέων επεκτάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ, η οποία θα γίνει στην Ελευσίνα την Πέμπτη 8 Μάρτη.

Τη μέρα αυτή οι κάτοικοι ολόκληρου του Θριάσιου θα βρίσκονται ξανά στο πόδι, προκειμένου να στείλουν το σαφέστατο μήνυμα προς τον Ομιλο Λάτση και την κυβέρνηση: τα παράλογα σχέδια γιγάντωσης του Διυλιστηρίου, που υποθηκεύει το μέλλον της περιοχής, την ίδια τους τη ζωή, δε θα περάσουν!

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 8 Μάρτη πρόκειται να παραμείνουν κλειστά στο Θριάσιο όλα τα μαγαζιά, τα σχολεία, καθώς και οι Νομαρχιακές και Δημοτικές Υπηρεσίες. Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα κορυφωθούν με τη μεγάλη συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας, μια συγκέντρωση που θα αποτελέσει το δεύτερο μεγάλο αποφασιστικό βήμα για να γίνει σεβαστή η θέληση των κατοίκων, ενώ ταυτόχρονα θα εξαγγελθεί το πρόγραμμα των επόμενων κινητοποιήσεων.

Η Επιτροπή Αγώνα, έχοντας συμπαραστάτες τον Νομάρχη Δυτικής Αττικής και τους δημάρχους της περιοχής, με αισιοδοξία, αγωνιστική διάθεση και πρωτοφανή συσπείρωση προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη μεγάλη κινητοποίηση και εξορμά σε όλες τις συνοικίες του Θριάσιου, προκειμένου να ενημερωθεί σωστά όλος ο πληθυσμός.

Από την πρόσφατη κινητοποίηση των κατοίκων του Θριάσιου στις 2 Φλεβάρη
Από την πρόσφατη κινητοποίηση των κατοίκων του Θριάσιου στις 2 Φλεβάρη
«Η ανταπόκριση των πολιτών - τονίζεται σε χτεσινή ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα - ξεπερνά τις προσδοκίες μας και εγγυάται την επιτυχή έκβαση του τιτάνιου αγώνα που κατά γενική ομολογία θα αλλάξει τη μοίρα του Θριάσιου. Στο κενό έπεσε η προσπάθεια του προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΠΕΤΡΟΛΑ, ο οποίος με τη διασπορά ψεύτικων και παραπλανητικών φημών, επιχείρησε τις τελευταίες μέρες να σπείρει την ηττοπάθεια στους κατοίκους και να εμφανίσει ως μάταιο τον αγώνα κατά των επεκτάσεων...

Και ενώ δεν έχει εκδοθεί καμία άδεια εγκατάστασης, η πάνδημη κατακραυγή απευθύνεται πλέον προς τους αρμόδιους υπουργούς, την κυβέρνηση και την ΠΕΤΡΟΛΑ:

  • Καλούμε την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις βαρύτατες ευθύνες που αναλαμβάνει και να μην προχωρήσει σε καμιά διαδικασία αδειοδότησης της ΠΕΤΡΟΛΑ.
  • Καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνους τους υπουργούς Περιβάλλοντος Κ. Λαλιώτη και Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκη για οποιοδήποτε Ατύχημα Μεγάλης Εκτασης συμβεί από τώρα και στο εξής στην περιοχή μας».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντίσταση με τραγούδια και κινητοποιήσεις (2000-11-18 00:00:00.0)
Σήμερα η συναυλία για την «Πετρόλα» (2000-06-15 00:00:00.0)
Συναυλία διαμαρτυρίας για την «Πετρόλα» (2000-06-10 00:00:00.0)
Συναυλία κατά των επεκτάσεων της «Πετρόλα» (2000-05-31 00:00:00.0)
Να μην επιτραπεί επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ (2000-05-26 00:00:00.0)
Στην πρώτη γραμμή ενάντια στις επεκτάσεις (2000-05-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ