Παρασκευή 2 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να γίνει χώρος πρασίνου ο Ιππόδρομος

Αν θα αναπλαστεί ο σημερινός Ιππόδρομος στην Καλλιθέα σε χώρο πρασίνου, ρωτά τους υπουργούς ΥΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού, με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος.

Στο χώρο του Ιπποδρόμου Καλλιθέας, η κυβέρνηση σχεδίαζε να κατασκευάσει εγκαταστάσεις για την τέλεση τεσσάρων ολυμπιακών αθλημάτων (πυγμαχία, χειροσφαίριση, τάε κβο ντο, πετοσφαίριση). Μετά την πρόσφατη κήρυξη του διαγωνισμού του ΟΔΙΕ ως άγονου, οι εγκαταστάσεις για τα τέσσερα ολυμπιακά αθλήματα αποφασίστηκε από την κυβέρνηση να μεταφερθούν σε άλλα σημεία της Αθήνας (Φλοίσβος, Ελληνικό). Ο ΟΔΙΕ θα προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό, με μοναδικό αντικείμενο αυτή τη φορά την κατασκευή νέου Ιπποδρόμου στη θέση Μαρκόπουλο Αττικής.

Με δεδομένο πλέον ότι στο χώρο του νυν Ιπποδρόμου δε θα κατασκευαστούν ολυμπιακές εγκαταστάσεις και ότι ο Ιππόδρομος θα μεταφερθεί στο Μαρκόπουλο, ο κομμουνιστής βουλευτής ρωτά την κυβέρνηση, αν θα αναπλάσει το χώρο σε χώρο πρασίνου. Κάτι, που προέβλεπε και το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας (ν. 1515/85), πριν τροποποιηθεί με το ν. 2730/99, προς χάριν των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ