Παρασκευή 2 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΣΥΚΕΩΝ
Δήμαρχος - «αστυνόμος»

Για αντεργατική συμπεριφορά και πίεση προς τους εργαζόμενους «να εφαρμόσουν τις μη σύννομες εντολές του», κατηγορεί τον δήμαρχο Συκεών ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης, κατηγορείται από το Σύλλογο Εργαζομένων ότι απαιτεί από το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας να δουλεύει σε 24ωρη βάση, σε τρεις βάρδιες και να εκτελεί καθήκοντα για τα οποία δεν έχει εκπαιδευτεί, δεν είναι στις αρμοδιότητές του και δεν προβλέπονταν από τη σύμβαση πρόσληψης. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στη Δημοτική Αστυνομία υπηρετούν μόνο τρεις γυναίκες, που καλούνται να κάνουν κατά μόνας και νυχτερινή βάρδια.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι τα νέα καθήκοντα που προσθέτει ο δήμαρχος στην υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας, όχι μόνο δεν προβλέπονται από το νόμο, αλλά τη μετατρέπουν σε κατασταλτικό μηχανισμό και θέτουν σε κίνδυνο και την ίδια τη ζωή των εργαζόμενων που δεν είναι εκπαιδευμένοι.

Ο γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων, Μηνάς Μοναστηρίδης, δήλωσε στο «Ρ» ότι ο Σύλλογος ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης του δημάρχου, όχι μόνο για τη βραδινή, αλλά και για την απογευματινή βάρδια. Κατήγγειλε, επίσης, ότι ο δήμαρχος δεν πρωτοκόλλησε και απέκρυψε σχετικό έγγραφο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αναφέρει ότι «απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή του ωραρίου είναι, αφ' ενός μεν η επάρκεια σε προσωπικό, αφ' ετέρου δε το αντικείμενο που θα ανατεθεί στο προσωπικό, να είναι προβλεπόμενο από τις ισχύουσες διατάξεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ