Παρασκευή 2 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ανακοίνωση της Προεδρίας για την τρίτη σύσκεψη

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για την τρίτη και τελευταία σύσκεψη, έλεγε τα εξής:

«ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ της Δημοκρατίας κ. Κ. Καραμανλή, πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων, στην οποία πήραν μέρος: ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Α. Γ. Παπανδρέου, η πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου κ. Μ. Δαμανάκη και η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Α. Παπαρήγα.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΕΩΣ ήταν τα εθνικά μας θέματα και ειδικότερα οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, η γιουγκοσλαβική κρίση και το θέμα των Σκοπίων. Η συζήτηση διεξήχθη σε ήπιο και εποικοδομητικό κλίμα.

  • Τη συζήτηση άνοιξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων για τα παραπάνω θέματα και ειδικότερα για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων, καθώς και για τη στάση που προτίθεται να τηρήσει για το θέμα αυτό στην αυριανή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Κοινότητας στο Λουξεμβούργο.
  • Ο κ. Παπανδρέου, η κ. Δαμανάκη και η κ. Παπαρήγα εξέφρασαν τις απόψεις τους πάνω στα θέματα αυτά και επανέλαβαν τις γνωστές θέσεις των κομμάτων τους. Οι αρχηγοί των κομμάτων συμφώνησαν με τα ακόλουθα συμπεράσματα, με τα οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκλεισε τη συζήτηση:

* Πρώτον: Η σύσκεψη υπήρξε χρήσιμη, διότι έγινε αμοιβαία και σε βάθος ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας στην κρίσιμη αυτή φάση για τα εθνικά μας θέματα.

* Δεύτερον: Επιβεβαιώθηκε η επιθυμία των ηγετών των πολιτικών κομμάτων να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή σύμπτωση απόψεων στα εθνικά μας θέματα, μέσα στα πλαίσια των γνωστών θέσεων των κομμάτων τους.

* Τρίτον: Διαπιστώθηκε η σταθερή απόφαση της πολιτικής ηγεσίας να αποφύγει η Ελλάς οποιαδήποτε στρατιωτική εμπλοκή της στα Βαλκάνια.

  • Η κ. Παπαρήγα δεν προσυπογράφει το κείμενο αυτό λόγω γενικότερων διαφωνιών».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ