Παρασκευή 2 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Μεγαλώνουν τα εσωκομματικά προβλήματα

Στην τελική ευθεία για το οριστικό ξεκαθάρισμα των διαφορών μεταξύ της ηγεσίας και της «ανανεωτικής συσπείρωσης» μοιάζει να εισέρχεται ο Συνασπισμός. Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν προοιωνίζονται τίποτε το θετικό, αντίθετα προετοιμάζουν για μια σφοδρή, με απρόβλεπτα επακόλουθα, εκδήλωση της χρόνιας εσωκομματικής κρίσης.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Ν. Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στον Ρ/Σ «9.84» δήλωσε: «Δε συμμερίζομαι αφορισμούς οι οποίοι διατυπώνονται είτε από τη μία πλευρά είτε από την άλλη. Τα στελέχη που υπάρχουν στο ΣΥΝ έχουν το δικαίωμα της διαφωνίας, αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να βάζουν την προσωπική τους άποψη "καπέλο" στην παρουσία του ΣΥΝ. Αυτό ισχύει προς πάσα κατεύθυνση», δηλαδή και προς τη Μ. Δαμανάκη, αλλά και προς τον Αλ. Αλαβάνο, ο οποίος δήλωσε πως η βουλευτής του ΣΥΝ έχει αυτοτοποθετηθεί στο εκσυγχρονιστικό μπλοκ του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος απάντησε και στις κατηγορίες των ανανεωτών για αντιδημοκρατικό κλίμα στο ΣΥΝ, λέγοντας πως πολλές φορές δημιουργούνται προβλήματα ακριβώς από την κατάχρηση της δημοκρατίας στο κόμμα και συμπληρώνοντας ότι «είναι απαράδεκτο απόψεις να μην κατατίθενται στα συλλογικά όργανα, αλλά να ανακοινώνονται στα μέσα ενημέρωσης».

«Λάδι στη φωτιά» έρχεται να ρίξει και η φημολογούμενη πρόθεση της ηγεσίας να διαλύσει το συνδυασμό «Πρωτεύουσα Δύναμη» στο Δήμο της Αθήνας - του οποίου ηγείται η Μ. Δαμανάκη και στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ - στα πλαίσια της απόφασης της ΚΠΕ για αυτόνομη κάθοδο στους μεγάλους δήμους. Μένει βέβαια η απόφαση αυτή να επικυρωθεί από το συνέδριο του Απρίλη για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάτι που θεωρείται βέβαιο με τους υπάρχοντες συσχετισμούς. Εξάλλου σε προχτεσινή συνεδρίαση της ΝΕ Α` Αθήνας του ΣΥΝ τονίστηκε ότι «η δημοτική δουλιά θα περάσει στο νέο σχήμα με την εξαγγελία του», καθώς και ότι «η παράταξη με την οποία οι δυνάμεις μας συμμετείχαν στις εκλογές του 1998 δεν ήταν το κατάλληλο πλαίσιο (...) υπολείφθηκε σε συλλογικότητα και λειτουργικότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ