Παρασκευή 2 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπολεμικές εκδηλώσεις σε Καβάλα και Φλώρινα

Η απόφαση του καβαλιώτικου λαού να συνεχίσει τον ΑντιΝΑΤΟικό Αντιπολεμικό του αγώνα, που θα κορυφωθεί με τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στην Κομοτηνή στις 23 Μάρτη, διατρανώθηκε σε αντιπολεμική εκδήλωση που έγινε προχτές στην Καβάλα. Η προγραμματισμένη εκδήλωση που είχε θέμα «Οι επιπτώσεις και οι παρενέργειες των βομβαρδισμών στην υγεία και στο περιβάλλον στα Βαλκάνια» διοργανώθηκε από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Ν. Καβάλας και με τη στήριξη της Αντιπολεμικής Επιτροπής Ν. Καβάλας και πολλών μαζικών φορέων.

Κύριος ομιλητής ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Σπ. Ραψομανίκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιβάρυνση από τις διάφορες χημικές ουσίες που δέχτηκε η περιοχή τις μέρες των βομβαρδισμών, που έφτασε σε ορισμένες στιγμές και πάνω από 25 φορές από το κανονικό. Τόνισε πως η πολιτεία αρνήθηκε να παραχωρήσει αεροπλάνο για να γίνουν οι απαραίτητες επιστημονικές μετρήσεις στην ατμόσφαιρα. «Κανένας άλλος φορέας, κανένας επιστημονικός οργανισμός δεν είχε κάνει μετρήσεις για καμιά ουσία. Η πολιτεία ήταν κυριολεκτικά απούσα. Ετσι υπάρχει τεράστια έλλειψη για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα», πρόσθεσε. Κατήγγειλε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών του την εποχή των βομβαρδισμών, στάλθηκε στο γραφείο του εισαγγελέας με σκοπό τον εκφοβισμό του και τον τερματισμό των ερευνών.

Σε παρέμβασή του ο καθηγητής παιδαγωγικής Ουζούνης, στηλίτευσε την εγκληματική συμπεριφορά των ΝΑΤΟικών, τους οποίους μάλιστα χαρακτήρισε «κτήνη».

Παρεμβάσεις και ερωτήσεις έγιναν από τους ακροατές οι οποίοι κυριολεκτικά γέμισαν την αίθουσα, εκφράζοντας τους φόβους τους για τις παρενέργειες από τους βομβαρδισμούς στο μέλλον.

Σημειώνεται ότι στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στις 23 Μάρτη στην Κομοτηνή, θα συμμετέχουν αντιπολεμικοί φορείς από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Στη Φλώρινα

Σε νέα ανοιχτή σύσκεψη την Κυριακή 4 Μάρτη, στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, καλεί τους φορείς και κάθε πολίτη της Φλώρινας η «Αντιπολεμική Πρωτοβουλία Φλώρινας» με θέμα: «Διεύρυνση της Κίνησης - Πρόγραμμα Δράσης». Η Κίνηση συγκροτήθηκε σε ανοιχτή σύσκεψη στις 5/2 από δέκα μαζικούς φορείς της Φλώρινας και αρκετούς πολίτες, απ' όλο το πολιτικό φάσμα και ανένταχτους που ανησυχούν για την εγκληματική δράση του ΝΑΤΟ στην περιοχή και θέλουν ν' αγωνιστούν για την ειρήνη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το Σάββατο το αντιιμπεριαλιστικό ραντεβού στην Αθήνα (2004-03-17 00:00:00.0)
Δικτύωση υπηρεσιών κατά της τοξικοεξάρτησης (2002-03-21 00:00:00.0)
ΑντιΝΑΤΟική σύσκεψη φορέων Αν. Μακεδονίας - Θράκης (2001-02-18 00:00:00.0)
Συντονίζονται οι αντινατοϊκές δυνάμεις (2001-02-14 00:00:00.0)
Αντιπολεμικός, αντιιμπεριαλιστικός ξεσηκωμός (2000-03-21 00:00:00.0)
Αντιπολεμικές συγκεντρώσεις (1999-04-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ