Παρασκευή 2 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μάθε την αλήθεια που σου κρύβουν οι άλλοι...

Εξόρμηση για τη διακίνηση του «Ρ» στο ΜΕΤΡΟ πραγματοποίησαν χτες το πρωί μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ

«Μάθε όσα σου κρύβουν οι άλλοι, διάβασε το "Ριζοσπάστη"». Η φωνή του Κνίτη - χτες νωρίς το πρωί στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ στην Ομόνοια - έσπασε για λίγο τη σιωπή των βιαστικών περαστικών. Τα μέλη της ΚΝΕ και του Κόμματος, πραγματοποίησαν μια μαζική εξόρμηση διακίνησης του «Ρ» καθώς και έντυπου υλικού με τις θέσεις του ΚΚΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους και τη νεολαία να αντισταθεί «τώρα» στις αντεργατικές πολιτικές. Βέβαια, η παρουσία των κομμουνιστών στο συγκεκριμένο χώρο δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τους άνδρες ασφαλείας, οι οποίοι - εκτελώντας τις εντολές της «Αττικό ΜΕΤΡΟ» - προσπάθησαν να δημιουργήσουν εμπόδια στην εξόρμηση, περιορίζοντας τους χώρους που «επιτρεπόταν να σταθούν» οι κομμουνιστές, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν. Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ ήταν αποφασισμένα να πραγματοποιήσουν την εξόρμηση. Ετσι, ο «Ριζοσπάστης», πήγε χτες σε περισσότερα χέρια, οι θέσεις του Κόμματος για την Κοινωνική Ασφάλιση δόθηκαν σε ακόμη πιο πολλά...

Η στάση των ανδρών ασφαλείας του ΜΕΤΡΟ, τόσο των Ειδικών Φρουρών όσο και των ιδιωτικών Σσκιουριτάδων, προκάλεσε αγανάκτηση στον Σάββα Καραλίδη, τυχαία διερχόμενου εκείνη τη στιγμή από το σταθμό: «Δεν έχετε δικαίωμα να απαγορεύετε τη διακίνηση ιδεών σε δημόσιο χώρο, σε ποια εποχή νομίζετε ότι είμαστε;» είπε απευθυνόμενος προς τους αστυνομικούς.

Μιλώντας στο «Ρ» ο Αποστόλης Παππάς, από την Ιδεολογική Επιτροπή της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, τόνισε: «Η σημερινή (σ.σ. χτεσινή) μέρα ήταν μέρα πανεξόρμησης για την ΚΟΑ, στο πλαίσιο της μεγάλης εκστρατείας ενημέρωσης που έχει ξεκινήσει το Κόμμα μας σε ολόκληρη τη χώρα, με στόχο τη διεύρυνση της επαφής των κομμουνιστών με πλατιά στρώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Με τη σημερινή πανεξόρμηση στους χώρους, σε γειτονιές, στους χώρους δουλιάς, στα πανεπιστήμια, προσπαθήσαμε να διαδώσουμε τις θέσεις του ΚΚΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση σε ένα μεγάλο τμήμα του λαού, κόντρα στο τείχος της σιωπής που υψώνουν γύρω μας τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν κάποιοι, είναι ότι όσο κι αν προσπαθήσουν να αποτρέψουν τους κομμουνιστές στην επαφή τους με τον ελληνικό λαό, δεν πρόκειται να το καταφέρουν. Και σήμερα σημειώθηκε μια προσπάθεια από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, τόσο τους επίσημους, όσο και την ιδιωτική αστυνομία της "Αττικό Μετρό", να αποτρέψουν την εξόρμηση. Η προσπάθειά τους όμως αυτή έπεσε και σήμερα στο κενό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ