Παρασκευή 8 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: «Κανείς δεν έχει το κουράγιο να πει στον κόσμο την αλήθεια: πως τέσσερις από τους πυλώνες της παγκόσμιας οικονομίας, Ευρώπη, Αμερική, Κίνα και ο αραβικός κόσμος, πρέπει να βγουν από το τούνελ με λιγότερους πόρους και με περισσότερο πόνο. Δεν υπάρχει εύκολη διέξοδος» (ο Thomas Friedman / The New York Times/ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ: «Η ενδεχόμενη κατάρρευση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος θα προκαλέσει παγκόσμια ύφεση μεγαλύτερη από αυτή του 2008-2009, χρεοκοπίες, λουκέτα τραπεζών, σπάσιμο της Ευρωζώνης στα δύο (...) έχει τροφοδοτηθεί ένας φαύλος κύκλος ελλειμμάτων και όλο και μεγαλύτερης δυσαρέσκειας και απόγνωσης» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΜΑΝΤΡΩΜΑ: «Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από τη συγκρότηση μίας πανίσχυρης κυβέρνησης συνεργασίας, για να μπορεί να ελπίζει ότι θα καταφέρει να παραμείνει στην ευρωζώνη (...) το μέλλον της χώρας πρόκειται να κριθεί οριστικά μέσα στο καλοκαίρι» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ: «Η ισπανική κρίση μπορεί να αποδειχτεί ευκαιρία για ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες (...) η ισπανική κρίση εγκαλεί τις κυρίαρχες ευρωπαϊκές ελίτ να αλλάξουν "παράδειγμα" οικονομικής πολιτικής» (από το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ).

ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ... «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας φιλελεύθερος καθηγητής της Νομικής που έκανε εκστρατεία εναντίον του πολέμου στο Ιράκ. Τώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβλέπει προσωπικά την κατάρτιση "λίστας θανάτου" υπόπτων για τρομοκρατία και αποφασίζει το πού και πότε θα χτυπήσουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε Πακιστάν και Υεμένη» (στα ΝΕΑ).

...ΚΑΙ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ: «Πίσω πήρε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και τα περί αποδέσμευσης της Ελλάδας απο το ΝΑΤΟ και από τις συμμαχικές υποχρεώσεις της, που είχε πει λίγες ημέρες νωρίτερα. Χθες παρέπεμψε το θέμα σε μελλοντική συζήτηση, καθώς, όπως είπε, η Ελλάδα δεν πρέπει να πάρει "εν θερμώ" αποφάσεις» (στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ