Παρασκευή 8 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
Νίκος Γελαδάς

Αναπληρωτής καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

«Και τώρα τι;

Μας υποσχέθηκαν ευημερία και εθνική ανεξαρτησία. 31 χρόνια μετά την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, 20 χρόνια μετά τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, 10 χρόνια από την εισαγωγή του ευρώ ως ενιαίο νόμισμα πήραμε: 1,5 εκατομμύρια ανέργους, 3 εκατομμύρια Ελληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας, καρκινοπαθείς να μην έχουν χρήματα για να αγοράσουν τα φάρμακά τους, πανεπιστήμια έτοιμα να κλείσουν από υποχρηματοδότηση. Κλοπή των χρηματικών αποθεματικών των Ταμείων από το ελληνικό ληστρικό κράτος. Από το παγκοσμιοποιημένο κράτος, των απανταχού τραπεζιτών της Lehman Brothers και των άλλων μεγάλων "αδελφών" εταιρειών και των ιθαγενών αντιπροσώπων τους που έχουν πτωχεύσει και επισήμως.

Και τώρα τι; Τι θα κάνουμε με τα δεινά που μας βρήκαν; Απαγκίστρωση, νωθρή διαπραγμάτευση, σκληρή καταγγελία, εθνική συνεννόηση, μονομερή αυτοκτονία; Σβήνει η φωτιά όταν η βλάστηση είναι ξερή και φυσάει δυνατός αέρας; Υπάρχει λύση όταν ακόμα και αστοί οικονομολόγοι αναφέρουν ότι το κοινωνικό - πολιτικό πρόβλημα της ευρωζώνης είναι από δυσεπίλυτο έως αδιέξοδο; Η λύση είναι μία. Εξοδος από την Ευρωπαϊκή Ενωση και έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας από τον ελληνικό λαό. Εργάτες, αγρότες, νεολαία, μικρομεσαίοι και διανοούμενοι ενωμένοι σαν μια γροθιά οφείλουν να μην χάσουν άλλο το χρόνο τους και φαλκιδεύσουν το μέλλον των παιδιών τους. Οφείλουν να αγωνιστούν για να βγει η χώρα έξω από τη φωλιά των λύκων του άκρατου ανταγωνισμού και της ατέρμονης συσσώρευσης κεφαλαίου.

17 Ιουνίου 2012. Ημέρα περισυλλογής, ημέρα εθνικών εκλογών. Μια ευκαιρία να ενισχυθεί με την ψήφο μας το ΚΚΕ, το κόμμα που μας προειδοποίησε για τα επερχόμενα δεινά του λαού από την πρώτη στιγμή. Το μοναδικό κόμμα που προτείνει πραγματική ανόθευτη αλλαγή συστήματος και όχι τροποποίηση μιας αδιέξοδης πολιτικής. Το κόμμα της συνέπειας, που θα είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων και την επόμενη ημέρα των εκλογών. Γιατί ο αγώνας είναι δύσκολος, ο αντίπαλος ισχυρός και ο δρόμος ανηφορικός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ