Παρασκευή 8 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
Γιώργος Σολτάτος

Περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Δυτική Ελλάδα

«Με δεδομένο τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μάη 2012 και τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στη χώρα, θεωρώ πολιτικά αναγκαίο να επαναβεβαιώσω την απόφασή μου για τη στήριξη στις εκλογές που θα γίνουν την 17η Ιούνη 2012 στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Με δήλωσή μου την 19η Απρίλη 2012 εξήγησα τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και οι οποίοι ισχύουν και για την καινούργια εκλογική αναμέτρηση.

Πέρα από αυτούς και συμπληρωματικά θα μπορούσα να προσθέσω και:

Η χώρα, και όχι μόνο, βρίσκεται σε κρίση η οποία δεν μπορεί να λυθεί με ημίμετρα και με απλές υποσχέσεις που πολλές φορές ξεπερνούν και τα όρια του "παραμυθιού".

Η κρίση αυτή είναι κρίση του καπιταλισμού και σαφώς δεν μπορεί να λυθεί με διαπραγματεύσεις, με αιτήσεις και με παρακάλια. Η κρίση αυτή αντιμετωπίζεται μόνο με ρίξεις και συγκρούσεις. Δεν μπορεί να είσαι αξιόπιστος όταν νομίζεις πως με παρακάλια θα σε λυπηθεί η "Διεθνής των τοκογλύφων" ή ότι θα την αναγκάσεις με το λέγε λέγε να αλλάξει ρότα. Πραγματικά πιστεύει κανείς ότι μπορεί να πείσει το μεγάλο κεφάλαιο να προχωρήσει σε επενδύσεις και να το κάνει δίχως να εξασφαλίσει πολύ μεγάλη κερδοφορία;

Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή πολιτικής προς το συμφέρον του λαού μέσα από την Ευρωπαϊκή Ενωση και αυτό μπορεί να το πετύχουν οι θιασώτες της Συνθήκης του Μάαστριχτ;

Δεν μπορεί λοιπόν κανένας άλλος δρόμος να δώσει λύσεις για το λαό, εκτός από το δρόμο που το Κομμουνιστικό Κόμμα δείχνει.

Αλλωστε όλοι μας έχουμε εμπειρίες από τα "Ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" που στο παρελθόν εγκλώβισαν δημιουργικές δυνάμεις του Λαού και που σήμερα απολογούνται για εκείνες τις επιλογές τους.

Η γενιά μου δεν μπορεί να κάνει πάλι το ίδιο λάθος. Γιατί δύο φορές είναι πολλές για τον καθένα.

Καλώ με αυτές τις σκέψεις κάθε πολίτη να αγωνισθεί δίπλα στο ΚΚΕ, έστω και αν διαφωνεί σε κάποια επιμέρους ζητήματα και τακτικές. Μόνο με το ΚΚΕ μπορεί να δώσουμε δύναμη στη δύναμή μας. Και αυτό είναι τόσο απαραίτητο στη σημερινή συγκυρία...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ