Παρασκευή 8 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
Ειρήνη Τηλικίδου

Οικονομολόγος, καθηγήτρια στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, υποψήφια Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ

MotionTeam

«Θεωρώ μεγάλη τιμή και πιο μεγάλη την ευθύνη της συμβολής μου και στην προεκλογική δουλειά, μέσα στα πλαίσια του γενικότερου αγώνα. Ούτως ή άλλως ως καθηγήτρια ενήλικων σπουδαστών αισθάνομαι όλο και μεγαλύτερη ευθύνη και ανησυχία για το μέλλον τους. Με αυτές τις γραμμές, θέλω να απευθυνθώ στους νέους και στις νέες που σήμερα σπουδάζουν και αύριο θα αναζητήσουν δουλειά. Κυρίως σε όσους ανήκουν σε λαϊκές οικογένειες.

Θέλω να τους καλέσω να ψηφίσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ στις 17 Ιούνη, παρά το ότι είναι σίγουρο πως οι περισσότεροι δεν έχουν πλήρως συνειδητοποιήσει την ορθότητα των αναλύσεων και των προτάσεών του.

Μου είναι πλήρως κατανοητό ότι η πρόταση του ΚΚΕ δεν είναι εύκολη, δε χαϊδεύει τα αυτιά ούτε του λαού ούτε της νεολαίας. Το ΚΚΕ προτείνει ρήξη με το καπιταλιστικό σύστημα μέσα από την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος. Προτείνει το δρόμο της αντίστασης σήμερα, της ανατροπής αύριο, προτείνει την προοπτική της εξουσίας του λαού. Δεν είναι εύκολη πρόταση αυτή, σε αυτήν την ιστορική συγκυρία, ενώ είναι σίγουρα δική μας η ευθύνη να κάνουμε πιο πειστική, πιο κατανοητή την ορθότητα και τη ρεαλιστικότητά της.

Ταυτόχρονα, ειλικρινά θεωρώ, ότι όποιος νέος αντιληφθεί σήμερα τη φύση, την αιτία, το περιεχόμενο και την εξέλιξη της οικονομικής κρίσης θα οδηγηθεί στο δρόμο της συνειδητοποίησης της αναγκαιότητας του σοσιαλισμού.

Ο ταξικός εχθρός, η αστική τάξη, οι πολιτικοί της υπηρέτες και το κράτος της, με τους θεσμούς του, ωθούν τους νέους στην επανάπαυση, στην απογοήτευση, στην ατομική λύση. Αντίθετα ακριβώς το ΚΚΕ καλεί τους νέους να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους. Να πάρουν το δρόμο του αγώνα, να ενταχθούν στο κίνημα.

Να εγκαταλείψουν την απάθεια και την άγνοια, να ανοίξουν καλά τα αυτιά τους και τα μάτια τους, να διαβάσουν και να ενημερωθούν για να μπορούν να κρίνουν αυτόνομα.

Να μην σκορπίσουν την ψήφο τους αριστερά και δεξιά.

Να σκεφτούν καθαρά ότι ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα σχηματισθεί και άλλα χειρότερα μέτρα εναντίον του βιοτικού επιπέδου των λαϊκών στρωμάτων είναι σίγουρα στο δρόμο και έρχονται.

Να απορρίψουν τους εκφοβισμούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη δυστυχία που μας περιμένει εκτός ευρώ ή και εκτός ΕΕ. Να σκεφτούν ποια είναι τάχα η ευτυχία που απολαμβάνουν εντός ΕΕ και ποιο είναι το μέλλον που τους περιμένει. Να απορρίψουν και το εμπόριο ψεύτικων ελπίδων που μέσα από το γυαλί της τηλεόρασης και μακριά από τους αγώνες, τους πουλάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να απορρίψουν και όλες αυτές τις δήθεν ανεξάρτητες, αριστερές ή όχι, αντιμνημονιακές ή όχι δυνάμεις που ξεφύτρωσαν από τα συντρίμμια του δικομματισμού.

Να αναλογισθούν όχι την ημέρα του σχηματισμού κυβέρνησης αλλά την επόμενη μέρα όταν και για μια ακόμη φορά θα πέσουν οι μάσκες. Οταν για μια ακόμη φορά θα δουν ότι και πάλι ξεγελάστηκαν και δίπλα τους δε θα είναι κανείς παρά μόνο οι αγωνιστές του ΜΑΣ και του ΠΑΜΕ.

Να ανακαλέσουν στη μνήμη τους ό,τι θυμούνται από τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ εδώ και χρόνια αναφορικά με την επίθεση του κεφαλαίου, με το ρόλο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και να κρίνουν μόνοι τους εάν το ΚΚΕ έχει επιβεβαιωθεί.

Είναι σίγουρο ότι αύριο και πάλι θα δικαιωθεί το ΚΚΕ που δε συζήτησε καν τη συμμετοχή του σε κάποια "ψευτοαριστερή" κυβέρνηση συνεργασίας με δυνάμεις που στην καλύτερη περίπτωση διεκδικούν για τον εαυτό τους το ρόλο του καλύτερου διαχειριστή για τον εξωραϊσμό του συστήματος.

Να εμπιστευτούν το ΚΚΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γιώργος Μαργαρίτης (2015-01-09 00:00:00.0)
Δεκατρία χρόνια μετά... (2004-11-14 00:00:00.0)
Απεργία - βήμα για συντονισμό (2002-04-27 00:00:00.0)
Σιμόν Πέρες (2000-12-24 00:00:00.0)
Αρνείται πολιτικό άσυλο η κυβέρνηση (1999-02-16 00:00:00.0)
Ενστάσεις για την εξομάλυνση (1997-02-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ