Τετάρτη 27 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Μήνυμα του ΚΚΕ στο Παραγουανό ΚΚ

Την αλληλεγγύη του στο λαό της Παραγουάης εκφράζει το ΚΚΕ με μήνυμά του προς το Παραγουανό ΚΚ, με αφορμή το πραξικόπημα στη χώρα.

Στο μήνυμα προς την Κεντρική Επιτροπή του αδελφού κόμματος, σημειώνεται: «Αγαπητοί σύντροφοι

Το ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις μεθοδεύσεις και τις πραξικοπηματικές ενέργειες που οδήγησαν στην αποπομπή του Προέδρου Λούγκο. Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τους σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού και ιδιαίτερα των ΗΠΑ και για τις γενικότερες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, ιδιαίτερα για την κατάσταση στη Βολιβία όπου επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα αποσταθεροποίησης.

Επιβάλλεται να βγουν συμπεράσματα από τη στάση της ΕΕ και κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ -αλλά και ορισμένων της περιοχής- που έδειξαν ανοχή ή και επικρότησαν τις εξελίξεις, δεν ξεκαθαρίζουν τη στάση τους απέναντι στη νέα κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ εκφράζει αμέριστη διεθνιστική αλληλεγγύη με το Παραγουανό ΚΚ, το λαό της Παραγουάης. Η οργανωμένη παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα μπορεί να δώσει απάντηση στους σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού και της πλουτοκρατίας. Η οργάνωση της πάλης σε σύγκρουση με την αστική τάξη και τον ιμπεριαλισμό μπορεί να υπερασπίσει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού, μπορεί να νικήσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ