Τετάρτη 27 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ
Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις

ΣΙΚΑΓΟ.--

«Πράσινο φως» και μάλιστα με συντριπτικό ποσοστό έδωσαν οι δάσκαλοι του Σικάγου προς την Ενωση Δασκάλων της πόλης (CTU), ώστε να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα, ακόμη και αυτό της απεργίας σε άμεσο χρόνο, σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τις αρχές της πόλης δεν ευοδωθούν.

Οι δάσκαλοι του Σικάγου έχουν απορρίψει κατηγορηματικά το σχέδιο του δημάρχου Εμάνουελ Ραμ για αύξηση του εργάσιμου ωραρίου κατά 20% και αύξηση των αποδοχών τους κατά μόλις 2% και ψήφισαν «ναι» σε ποσοστό 98,1 % επί των ψηφισάντων για απεργία εάν δεν υπάρξει νέα Συλλογική Σύμβαση που να ικανοποιεί τα αιτήματα των δασκάλων, ενώ μόλις το 1,82% απέρριψε την πρόταση. Το ζήτημα της ψηφοφορίας ήταν κρίσιμο καθώς βάσει του νέου αντεργατικού νόμου θα πρέπει οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνεται να χαίρει της πλειοψηφίας όχι μόνο των παρόντων στη συνέλευση αλλά των μελών ενός σωματείου ή συνδικάτου. Από το σύνολο λοιπόν των 26.502 μελών οι 23.780 ενέκριναν την απεργία και έστειλαν σαφές μήνυμα.

Η υπόθεση αυτή έχει και μια άλλη ιδιαίτερη σημασία καθώς το Σικάγο είναι η πόλη του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη έχει ξεκινήσει. Ειδικότερα δε υπό το πρίσμα ότι ο δήμαρχος Ραμ είναι πρώην προσωπάρχης του Ομπάμα και πρώην επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος. Οι δάσκαλοι πέρσι είχαν πραγματοποιήσει απεργίες και κινητοποιήσεις ενάντια στους αντεργατικούς νόμους που προώθησε ο Ραμ και για την υπεράσπιση της δημόσιας Παιδείας που δέχεται ανηλεή επίθεση με πρόσχημα τη «χαλιναγώγηση του χρέους» της πολιτείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ