Τετάρτη 27 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Ενοχλεί ο Μαρξ...

ΣΟΦΙΑ.--

Την απομάκρυνση του αγάλματος του Καρλ Μαρξ από την Πανεπιστημιούπολη της Σόφιας απαιτεί η λεγόμενη μη κυβερνητική οργάνωση «Μητέρες Ενάντια στη Βία στο Στουντέντσκι Γκραντ», σε μια νέα μορφή αντικομμουνιστικής εκστρατείας που βρίσκεται σε εξέλιξη στη γειτονική Βουλγαρία, που ο λαός της όχι μόνο δεν ζει στον καπιταλιστικό «παράδεισο» αλλά έρχεται αντιμέτωπος με νέα προβλήματα.

Οπως υποστηρίζει η συγκεκριμένη οργάνωση «είναι κάτι περισσότερο από σκανδαλώδες το γεγονός ότι η προτομή του ανθρώπου που παρακίνησε σε παγκόσμια κομμουνιστική επανάσταση και βίαιη κατάργηση κάθε ιδιωτικής περιουσίας συνεχίζει να βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Εθνικής και Διεθνούς Οικονομίας, που συχνά αποκαλείται το «Χάρβαρντ της Βουλγαρίας»». Ισχυρίζεται επίσης πως η ύπαρξη του αγάλματος του Μαρξ στο συγκεκριμένο χώρο είναι ασύμβατη με τις ελπίδες των νέων για μια «σύγχρονη ευρωπαϊκή παιδεία».

Σήμερα δεκάδες χιλιάδες φοιτητές ζουν στις εστίες της πανεπιστημιούπολης όπου σημειώνονται συχνά βίαιες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. Πριν τις ανατροπές του σοσιαλισμού στη χώρα, το πανεπιστήμιο ήταν γνωστό ως Ινστιτούτο Οικονομίας «Καρλ Μαρξ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ