Τετάρτη 27 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
Ρωσική προειδοποίηση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, το περασμένο σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Λένινγκραντ (νυν Αγ. Πετρούπολη) μετά τη συνάντηση με τον Φιλανδό ομόλογό του Σάουλι Νιινίστο, δήλωσε πως η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας - Φινλανδίας. Η αρνητική αντίδραση της Ρωσίας σχετικά με την ενδεχόμενη ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ σχετίζεται με την πιθανή εγκατάσταση κοντά στα ρωσικά σύνορα στρατευμάτων και νέων βάσεων του ΝΑΤΟ.

Οπως τόνισε ο Β. Πούτιν, σήμερα η Μόσχα και το Ελσίνκι έχουν καλές γειτονικές σχέσεις. Η Ρωσία παραμένει ο μεγαλύτερος οικονομικός εταίρος της Φινλανδίας και υπάρχουν παραπέρα περιθώρια ανάπτυξης των διμερών σχέσεων, υπογράμμισε ο Πούτιν, φέρνοντας ως παράδειγμα το ενδεχόμενο η Ρωσία να άρει τους περιορισμούς στην αγορά ακινήτων στις παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας.

Η Φινλανδία, που στα χρόνια της ύπαρξης της ΕΣΣΔ δεν είχε ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, έχει τα τελευταία χρόνια ενταχθεί στο λεγόμενο «Συνεταιρισμό για την ειρήνη», που έχει συγκροτήσει το ΝΑΤΟ, ενώ όλο και πιο ανοιχτά μπαίνει το ζήτημα της πλήρους ένταξής της σ' αυτόν τον ιμπεριαλιστικό οργανισμό, παρά την αντίθεση της πλειοψηφίας των πολιτών, όπως καταγράφεται σε σχετικές δημοσκοπήσεις.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ