Τετάρτη 18 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Και αστυνομικοί διαμαρτυρήθηκαν χτες στην πρωτεύουσα της Ισπανίας για τις νέες περικοπές που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι, που ανάμεσα στα άλλα προβλέπει και την κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων για τους δημοσίους υπαλλήλους. Είναι συνέχεια των αντιδράσεων που συνεχίζονται ενάντια στα βάρβαρα μέτρα λιτότητας. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η ανακοίνωση του βασιλιά της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, ότι θα μειώσει κατά ...7,1% το «μισθό» του (γύρω στα 298.000 ευρώ το χρόνο) και πάνω από 8 εκατομμύρια για όλη την βασιλική οικογένεια (χωρίς να υπολογίζεται η εκμετάλλευση ακινήτων και άλλες ...επενδύσεις). Αυτός ο αναχρονιστικός θεσμός απομυζά ακόμα τον ισπανικό λαό.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Εξηγήσεις ζήτησε η Ινδία χτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για το θάνατο ενός Ινδού ψαρά, τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια επίθεσης αμερικανικού πολεμικού πλοίου σε μικρό αλιευτικό, στ΄ανοιχτά του Ντουμπάι, επειδή αυτό δε συμμορφώθηκε προς τις προειδοποιήσεις του αμερικανικού πολεμικού πλοίου. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Νέο Δελχί εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει «τα συλλυπητήριά της προς τις οικογένειες των θυμάτων».

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Την αποχώρηση του κόμματός τους, «Καντίμα», από τον κυβερνητικό συνασπισμό ψήφισαν τα στελέχη του, δύο μήνες μετά την απόφαση του αρχηγού τους, πρώην υπουργού Αμυνας και αρχηγού ΓΕΣ, Σαούλ Μοφάζ, να προχωρήσει σε κυβερνητική συνεργασία. Δύο από τα βασικά σημεία που, κατά πληροφορίες, έφεραν «κοντά» τον Μοφάζ και τον Νετανιάχου ήταν η αναγκαιότητα λήψης περαιτέρω αντιλαϊκών μέτρων και το ενδεχόμενο στρατιωτικής κλιμάκωσης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, με πιθανή εμπλοκή του Ισραήλ. Το «Καντίμα», όμως, είχε βάλει ως όρο την υιοθέτηση της υποχρεωτικής στράτευσης και για υπερορθόδοξους εβραίους που περνούν τη ζωή τους μελετώντας το Τοράχ, κάτι που μέχρι στιγμής δεν προχωρά λόγω της αντίδρασης θρησκευτικών κομμάτων.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.-- Ερευνα ξεκίνησαν οι αρχές της Ολλανδίας και των ΗΠΑ για τις βελόνες που βρέθηκαν σε σάντουιτς που σερβιρίστηκαν σε τέσσερις πτήσεις της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας «Delta Air Lines» που αναχώρησαν από το αεροδρόμιο του Αμστερνταμ Σίπχολ, με αποτέλεσμα ένας επιβάτης να τραυματιστεί ελαφρά. Τα σάντουιτς είχε ετοιμάσει η εταιρεία «Gate Gourmet», θυγατρική της «Suisse Gate Group», και ξεκίνησε εσωτερική έρευνα και διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή της ότι «λαμβάνει σοβαρά υπόψη της» αυτή την «εγκληματική πράξη».

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (FDA) έδωσε την έγκρισή της για την εμπορία του αντιρετροϊκού φαρμάκου «Truvada», του πρώτου σκευάσματος για την πρόληψη του AIDS, προκειμένου «να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού HIV σε υγιή άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να μολυνθούν» σημειώνεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας.

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Την αρχηγία των ενόπλων δυνάμεων της ΛΔ Κορέας ανέλαβε ο αντιστρατάρχης Χιον Γιονγκ-Σολ, μία ημέρα αφότου απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του ο Ρι Γιονγκ-Χο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «KCNA». Ο 69χρονος Ρι Γιονγκ-Χο απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του «λόγω ασθενείας», όπως ανακοινώθηκε.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των αρχών ασφαλείας του Σουδάν και των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Χαρτούμ, όταν η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο εντός του Πανεπιστημίου που βρίσκεται υπό κατάληψη από τα μέσα Ιουνίου καθώς έχει μετατραπεί στο επίκεντρο των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας εναντίον της συνεχώς επιδεινούμενης οικονομικής κατάστασης των εργαζομένων και της χώρας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Sudan Tribune».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να προχωρήσει η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με τις ΗΠΑ (2018-10-02 00:00:00.0)
Νέες ασκήσεις και δηλώσεις ανεβάζουν το θερμόμετρο (2017-09-28 00:00:00.0)
Πρόωρες κάλπες για προώθηση αντιλαϊκών μέτρων (2012-10-12 00:00:00.0)
Αντιδράσεις στον απόηχο της συμφωνίας (2012-03-02 00:00:00.0)
Επίκεινται συνομιλίες Σεούλ - Πιονγιάνγκ για τα πυρηνικά (2011-09-17 00:00:00.0)
«Θα πλήξουμε το Ιράν, αν...» (2008-06-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ