Πέμπτη 8 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Σε απεργία πείνας τα στελέχη της «Κομμουνιστικής Επανίδρυσης»!

Στην πιο ακραία μορφή διαμαρτυρίας και καταγγελίας του νέου «ληστρικού εκλογικού νόμου» που θα διέπει και τις επικείμενες γενικές εκλογές, προχώρησαν από τη Δευτέρα τα στελέχη του κόμματος της «Κομμουνιστικής Επανίδρυσης» (PRC), με πρώτο να «σέρνει το χορό» τον Γενικό Γραμματέα Φάουστο Μπερτινότι.

Οπως αναφέρει και η ανακοίνωση του PRC, από τις 5 του Μάρτη ξεκίνησε η απεργία πείνας, αυτός «ο ακραίος και συνήθης τρόπος πάλης, που σίγουρα δεν ανήκει στην παράδοσή μας, στον οποίο εξαναγκαστήκαμε εξαιτίας της οφθαλμοφανούς παραβίασης των δημοκρατικών κανόνων και της επονείδιστης σιωπής των πολιτικών δυνάμεων, ακόμη και των ανώτατων κρατικών αξιωματούχων».

Ο λόγος της παραβίασης δεν είναι άλλος από την πιθανή εφαρμογή κατά τις επικείμενες γενικές εκλογές των αποκαλούμενων «καταλόγων κουκουβάγιας», με τους οποίους οι ψήφοι αυτών που «δεν εναρμονίζονται» με τα κόμματα της κεντροδεξιάς είτε της κεντροαριστεράς, ληστεύονται διά της κατάργησής τους. Μία τέτοια πρακτική αποτελεί, σύμφωνα με το PRC, μία οξύτατη επίθεση κατά της δημοκρατίας, η οποία προκαλεί και αυτή την ακραία αντίδραση, αφού την κατατάσσει ως τη μόνη δυνατή επιλογή: «Μία ακραία αντίδραση, η οποία κατά συμβολικό τρόπο επιχειρεί να τραβήξει την προσοχή προς τον πραγματικό κίνδυνο που δεν είναι άλλος από το ότι οι πολιτικές δυνάμεις οι οποίες ασκούν κριτική στην παρούσα πολιτική και κοινωνική "τάξη" δεν έχουν πια το δικαίωμα να ομιλούν».

Εξάλλου, το PRC έχει επανειλημμένως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την πιθανή εφαρμογή μιας τέτοιας εκλογικής πολιτικής, με τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε μαζί με άλλες πολιτικές δυνάμεις στην ιταλική πρωτεύουσα στο Κοινοβούλιο, αλλά και με τις συγκεκριμένες καταγγελίες για το «ληστρικό νόμο» και τη ζημιά που θα προκαλέσουν αυτές οι «λίστες της κουκουβάγιας», που έκανε προς τον πρόεδρο του Ιταλικού Κοινοβουλίου. Παρά τις διαβεβαιώσεις του κυβερνώντος κεντροαριστερού συνασπισμού, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει.

Συνεπώς, πάντα σύμφωνα με το PRC, δε μένει άλλος δρόμος από την απεργία πείνας, προκειμένου να «εξαναγκαστεί» ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας να παρέμβει και να αναλάβει δράση, αφού έχει εκφράσει την επιθυμία για «μία συμφωνία μεταξύ των υφιστάμενων πολιτικών δυνάμεων προκειμένου να αποφευχθεί η παραβίαση της νομοθεσίας». Ετσι, μετά τον Φάουστο Μπερτινότι που ξεκίνησε πρώτος παραδειγματικά την απεργία, σειρά έχουν και τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του κόμματος...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα διάσπαση στην «Κομμουνιστική Επανίδρυση» (2009-02-01 00:00:00.0)
Νέα διάσπαση της «Κομμουνιστικής Επανίδρυσης» (2009-01-28 00:00:00.0)
Ουδέν σχόλιο... (2007-11-29 00:00:00.0)
«Ενα καταστροφικό λάθος» (2007-04-15 00:00:00.0)
Διάσκεψη του «Ευρωπαϊκού Αριστερού Κόμματος» (2004-10-26 00:00:00.0)
Αντίδραση στις περικοπές δημοσίων δαπανών (1997-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ