Πέμπτη 8 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
«Ανοίγει νέος αιματηρός γύρος»

Ανακοίνωση, για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ΠΓΔΜ, της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη

«Οι επικίνδυνες και ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν την κατάσταση στην ΠΓΔΜ και η απειλή κατά της εδαφικής της ακεραιότητας ανοίγουν το νέο αιματηρό γύρο για περαιτέρω διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας. Το ΝΑΤΟ, η ΚΦΟΡ και η ΕΕ, προωθώντας και στηρίζοντας την αλλαγή των συνόρων στο πλαίσιο της αναδιανομής των Βαλκανίων και της δημιουργίας κρατών -προτεκτοράτων, είναι υπεύθυνοι για την εκρηκτική κατάσταση που δημιουργείται. Αυτοί στηρίζουν και υποθάλπουν τον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό, τις κινήσεις για απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου, του Μαυροβουνίου και της Βοϊβοδίνας.

Οι λαοί των Βαλκανίων βρίσκονται μπροστά σε νέες εντάσεις και αιματηρές συγκρούσεις και πληρώνουν ακριβά τις προσπάθειες των ιμπεριαλιστών για τον πλήρη έλεγχο της περιοχής, καθώς επίσης και τον μεταξύ τους ανταγωνισμό. Η πραγματικότητα που διαμορφώνεται αποκαλύπτει με κραυγαλέο τρόπο πως λύση σε όφελος των λαών μπορεί να βρεθεί μόνο με την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από την περιοχή.

Η ελληνική κυβέρνηση, εκφράζοντας υποκριτικά την ανησυχία της, είναι συνυπεύθυνη για τις εξελίξεις, γιατί συμμετείχε και συμμετέχει έμμεσα ή άμεσα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις προσπάθειες περαιτέρω διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας και την ίδια στιγμή επιχειρεί να παραπλανήσει το λαό, προβάλλοντας πως τάχα αναζητεί «λύσεις», οι οποίες δεν μπορεί να υπάρξουν από τους ΝΑΤΟικούς εγκληματίες.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις επιτροπές ειρήνης και το λαό να κινητοποιηθούν, να εντείνουν τον αγώνα τους κατά του ΝΑΤΟ και της παρουσίας του στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Να δυναμώσουν την πάλη τους για την επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων, την απαγόρευση διέλευσης ΝΑΤΟικού στρατού από την Ελλάδα, το κλείσιμο των βάσεων και τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ