Πέμπτη 8 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΗ
Ακραίες καιρικές συνθήκες

ΜΑΔΡΙΤΗ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.-

Από κακοκαιρία και πλημμύρες δοκιμάζονται Ισπανία, Πορτογαλία, Ουκρανία, Ουγγαρία και Ρουμανία, με τραγικό μέχρι στιγμής απολογισμό: Τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία και την Πορτογαλία, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με χτεσινές πληροφορίες μέσων ενημέρωσης. Ισχυρές βροχοπτώσεις συνεχίζουν να προκαλούν πλημμύρες στη Βορειοδυτική Ισπανία και πολλές περιοχές έχουν καλυφθεί από νερά στην πόλη Ζαμόρα, εξαιτίας της υπερχείλισης ποταμού. Η κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους στην περιοχή έχει διακοπεί.

Παράλληλα, οι αρχές στην Ουκρανία άρχισαν την απομάκρυνση περίπου 11.000 κατοίκων από δώδεκα χωριά στα βόρεια της χώρας, εξαιτίας των εκτεταμένων πλημμυρών στην περιοχή, που μέχρι στιγμής έχουν γίνει αιτία να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό σε τέσσερις, όπως ανακοίνωσε χτες το υπουργείο για την αντιμετώπιση Εκτάκτων Καταστάσεων στο Κίεβο. Από τις πλημμύρες δοκιμάζονται επίσης η Ουγγαρία και η Ρουμανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ