Πέμπτη 8 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Μυστικό σχέδιο για «μεγάλη Αλβανία»;

Ερώτηση του Κ. Αλυσσανδράκη, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, προς το Συμβούλιο της ΕΕ

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσσανδράκης, με Ερώτηση που κατέθεσε στο Συμβούλιο της ΕΕ, καταγγέλλει την ύπαρξη μυστικού σχεδίου για την απόσπαση περιοχών της Νότιας Σερβίας, του Μαυροβουνίου και της ΠΓΔ της Μακεδονίας και την προσάρτησή τους στην Αλβανία. Στην Ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σημειώνει τα εξής:

«Σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Νόιες Ντόιτσλαντ", που αναδημοσιεύτηκε στον ελληνικό Τύπο, αναφέρεται η ύπαρξη μυστικού σχεδίου για την απόσπαση περιοχών της Νότιας Σερβίας, του Μαυροβουνίου και της ΠΓΔ της Μακεδονίας και την προσάρτησή τους στην Αλβανία. Το δημοσίευμα αναφέρεται στην ύπαρξη εγγράφου 360 σελίδων που, όπως λέγεται, το επεξεργάστηκε ομάδα 30 ειδικών, μετά από σχετική εντολή του ΓΓ του ΝΑΤΟ και των αρμοδίων - για θέματα εξωτερικής πολιτικής - υπηρεσιών της ΕΕ. Στο παραπάνω έγγραφο όχι μόνο δεν αποκλείεται η αποδοχή των θέσεων των εθνικιστικών κύκλων των Τιράνων για μια "Μεγάλη Αλβανία", αλλά αντιθέτως προτείνονται λύσεις για τη δρομολόγηση μιας τέτοιας επιλογής. Η επιλογή αυτή θα έδινε τη δυνατότητα στο ΝΑΤΟ να παραμείνει στην περιοχή επί δεκαετίας και στα δυτικά συμφέροντα να εξυπηρετηθούν καλύτερα, δρώντας κάτω από στρατιωτική προστατευτική ασπίδα».

Καταλήγει ερωτώντας το Συμβούλιο, αν αληθεύει το παραπάνω δημοσίευμα, αν δηλαδή όντως υπήρξε συμμετοχή ειδικών εντεταλμένων από την ΕΕ στην ομάδα επεξεργασίας του σχεδίου, αν υπάρχει τέτοιο σχέδιο και ποιο είναι το ακριβές περιεχόμενό του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ