Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση με το σωματείο της ΕΛΒΟ

Την κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ στις ιδιωτικοποιήσεις επανέλαβε ο Σπ. Χαλβατζής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος

Συνάντηση στη Βουλή με τον Σπ. Χαλβατζή, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, είχε χτες το ΔΣ του σωματείου των εργαζόμενων στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ). Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μετέφεραν την κατηγορηματική τους αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση της ΕΛΒΟ, αναφέροντας ως αρνητική εμπειρία την προηγούμενη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με τον όμιλο Μυτιληναίου. Σύμπραξη που, εκτός όλων των άλλων, οδήγησε στη μείωση του προσωπικού από 1.200 εργαζόμενους το 2000, στους 400 που είναι σήμερα.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Σπ. Χαλβατζής διαβεβαίωσε ότι το Κόμμα είναι κατηγορηματικά αντίθετο στην ιδιωτικοποίηση της ΕΛΒΟ, όπως και κάθε άλλης επιχείρησης της αμυντικής βιομηχανίας και φυσικά ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση. Είπε ακόμα ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει μέσα και έξω από τη Βουλή τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι όσο κι αν το σωματείο θεωρεί πως οι επαφές με κυβερνητικούς και άλλους παράγοντες μπορούν να δώσουν λύσεις προς όφελός τους, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι μόνο η μαζική, ταξικά προσανατολισμένη δράση και ο κοινός αγώνας με τους άλλους εργαζόμενους στην αμυντική βιομηχανία, με αγωνιστικό πλαίσιο, μπορεί να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που ξεπουλά τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας και το δημόσιο πλούτο.

Επανέλαβε, επίσης, στους εργαζόμενους την πάγια και εκφρασμένη θέση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση ενός ενιαίου, αποκλειστικά δημόσιου Φορέα Αμυντικών Βιομηχανιών, που εκτός από τη διασφάλιση και διεύρυνση των θέσεων εργασίας, θα αναπτύσσει την τεχνογνωσία που κατακτήθηκε προς όφελος των αναγκών της άμυνας και της οικονομίας της χώρας, προς το συμφέρον του εργαζόμενου λαού και όχι των πολυεθνικών μονοπωλίων του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ