Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γλωσσολογικό ήταν το πρόβλημα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΙ «ΕΦΕΔΡΕΙΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και κουραφέξαλα! Απλά μια «συνταξιοδοτική ωρίμανση» προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Καθίσανε οι υπουργοί Οικονομίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τη βρήκανε τη ...σωστή λέξη!

Για το στόχο, άλλωστε, δεν υπάρχει καμία συζήτηση, πρέπει να φύγουν 150.000 υπάλληλοι και ο δημόσιος τομέας να λειτουργεί αποκλειστικά για τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες.

Τώρα, αν αυτά θα γίνουν με απολύσεις, εφεδρείες, ωριμάνσεις ή ό,τι άλλο κατεβάζει η δημιουργική τους φαντασία, λίγο νοιάζει αυτούς που υπαγορεύουν αυτήν την πολιτική.

Κι έτσι αποκτήσαμε ...υπουργούς - γλωσσολόγους που κάνουν ό,τι μπορούν για να μπερδέψουν το λαό. Είτε τους δημόσιους υπάλληλους που θα δουν τις δουλειές τους να χάνονται και τους μισθούς να μειώνονται είτε τους άλλους εργαζόμενους που θα έχουν ένα Δημόσιο χωρίς καμία σχέση με τις ανάγκες τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ επίσκεψη Γιούνκερ τι να πει κανείς; Οταν μας δουλεύουν τόσο εξόφθαλμα μόνο οργή μπορεί να προκαλέσουν.

Αναγνωρίζει λέει τις θυσίες του ελληνικού λαού. Ε, μάλλον αυτή είναι η δουλειά του. Να επιβάλλει πολιτικές λιτότητας, τη μία χειρότερη από την άλλη και μετά να ...εξάρει αυτούς που θα τις υποστούν.

Ιδίως δεν αντιδρούν και δεν αμφισβητούν με κανέναν τρόπο τις πολιτικές που εφαρμόζονται.

Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς και οι υπόλοιποι να αρέσκονται στο να ευχαριστούν δημόσια κάτι τέτοιους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, τους βεβαιώνουμε όμως ότι δεν ισχύει το ίδιο για τον ελληνικό λαό.

Σύντομα, άλλωστε, θα διαπιστώσουν τις διαθέσεις του. Ιδίως αν επιχειρήσουν να «περάσουν» όλα αυτά που έχουν εδώ και μήνες σχεδιάσει.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ