Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποπροσανατολισμός με τις εξεταστικές

-- Κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, θέτουν στην αιχμή της αντιπολιτευτικής τους τακτικής το ζήτημα της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το πώς φτάσαμε στο πρώτο μνημόνιο. Εσείς πώς τοποθετείστε σε αυτό;

-- Είναι πολύ μεγάλο θέμα αυτό. Με ποια έννοια; Οταν δηλαδή θεωρούν πρώτον ότι το μνημόνιο είναι προϊόν μιας συνωμοσίας που είχε προσωπικά οφέλη. Το μνημόνιο το έφερε η κρίση. Το μνημόνιο είναι η συνταγή της καπιταλιστικής διαχείρισης της κρίσης στο πλαίσιο της ΕΕ για την εσωτερική υποτίμηση. Τώρα, αν θα μπορούσε να ήταν έτσι ή αλλιώς στο πλαίσιο, πάντως, της ίδιας πολιτικής; Θα μπορούσε να είναι, αλλά αυτό είναι ακαδημαϊκό ζήτημα. Αλλωστε, όλα τα μέτρα που ήρθαν είναι και στις χώρες που δεν έχουν μνημόνιο.

Τώρα, αν υπάρχει θέμα με CDS, κάποιοι δηλαδή πολιτικοί πλούτισαν προσωπικά, παίζοντας στα CDS κ.λπ., αυτοί πρέπει να δικαστούν και να φυλακιστούν και πολύ ευχαρίστως να συνδράμουμε. Αν πάμε τώρα να μετατρέψουμε μια μορφή διαχείρισης της κρίσης σε ποινικό αδίκημα, το πολιτικό δηλαδή ζήτημα, πρόκειται για πλήρη αποπροσανατολισμό του λαού. Στην ουσία, δηλαδή, ποινικοποιείς μια μορφή διαχείρισης για να βάλεις προτεραιότητα σε μια άλλη και για να βγάλεις λάδι το σύστημα.

Ακούτε: Οι πολιτικές επιλογές ανατρέπονται από το λαό. Εξαιρώ αν στη βουλή φέρουν στοιχεία που έχουν σχέση με αυτά που έχουν γραφτεί - και που δεν το αποκλείουμε, ούτε θα υπερασπιστούμε κανέναν πολιτικό - αν υπήρχε μέσα σε αυτήν τη διαδικασία και προσωπικός πλουτισμός πολιτικού, αυτός πρέπει να τιμωρηθεί. Αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το μνημόνιο. Ο Τσοχατζόπουλος δεν είχε μνημόνια, που έκανε ό,τι έκανε και κάθε μέρα βγαίνουν και καινούρια στοιχεία. Είναι ένα ζήτημα, και δεν ξέρω αν ένας εισαγγελέας, ένας ανακριτής και ένα δικαστήριο μπορεί να λύσει το πρόβλημα της διεξόδου της Ελλάδας από την κρίση υπέρ του λαού.

Αυτά με τις εξεταστικές επιτροπές, μάλιστα ορισμένα κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ας πούμε, τα σνόμπαρε αυτά, ότι είναι μέσα στην αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Τώρα; Εχει γλιστρήσει στην ΠΑΣΟΚοποίηση και χρησιμοποιεί και αυτά, τα σκάνδαλα, τις μίζες. Αυτά υπάρχουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ