Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η εκλογική μείωση του ΚΚΕ έχει συνέπειες για το λαό

-- Χτες το ΚΚΕ κατέθεσε προτάσεις νόμου για την προστασία των ανέργων και της λαϊκής οικογένειας. Εκτιμάτε ότι μπορούν αυτά τα αιτήματα να ικανοποιηθούν σήμερα;

-- Οταν κάνεις αγώνα σημαίνει ότι καταθέτεις και αιτήματα και ότι παλεύεις σε όλα τα πεδία πάλης και έξω και μέσα στο κοινοβούλιο. Και όταν καταθέτεις μέσα στο κοινοβούλιο επιθυμείς κάτι να ικανοποιηθεί. Ετσι και ο ρόλος του Κόμματος μπορεί να φανεί αλλά εν πάση περιπτώσει και ιδιαίτερα, αν θέλετε, ο λαός σημαίνει ότι κάτι μπορεί να κατακτήσει. Ακριβώς επειδή δεν έχει πιάσει πάτο η κρίση πρέπει να ανέβει και το κουράγιο του, απ' την άλλη μεριά να ξέρει ότι δεν μπορεί να είναι θεατής, το κουράγιο δεν ανεβαίνει όταν είσαι θεατής.

Δεν το λέω υποτιμητικά για το λαό, αλλά ένα μεγάλο μέρος του λαού μετά τις εκλογές έχει κάτσει. Περιμένει τώρα τις επόμενες εκλογές, μήπως αλλάξει η κυβέρνηση. Λοιπόν, το καταλαβαίνουμε, είναι μια ψυχολογία, έχει εξήγηση, δεν το λέμε αφ' υψηλού, αλλά απ' την άλλη μεριά είμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθούμε. Από μόνοι μας, όμως, το είπαμε και πριν δεν μπορούσαμε, ούτε τώρα πολύ περισσότερο μπορούμε.

Να το πω καθαρά, έχει συνέπειες η εκλογική μείωση του ΚΚΕ. Πού; Μπορεί στο ίδιο να έχει α΄ ή β΄ συνέπειες, για το λαό είναι πολύ περισσότερες. Γιατί δείχνει ότι ένα μέρος του κόσμου δεν πιστεύει ότι μπορεί να αντισταθεί σθεναρά και να αντεπιτεθεί. Πιστεύει στο δίκιο του, αλλά όχι στη δύναμή του. Γιατί, αν θέλετε, σαν ΚΚΕ μπορείς να συνεχίζεις να παλεύεις, έχεις λιγότερους βουλευτές, αλλά για το λαό έχει σημασία αυτό.

Ξέρετε όλο το καλοκαίρι, έτσι όπως το ζήσαμε και συζητούσαμε με κόσμο, αυτό που όλα τα στελέχη και μέλη λένε είναι ότι η απαίτηση των εργαζομένων απέναντι στο ΚΚΕ δεν αντιστοιχεί στο 4,5% είναι πολύ πάνω. Δεν είναι άσχημο αυτό, καλό είναι. Αλλά δεν μπορεί να έχεις μόνο απαίτηση. Δηλαδή, η απαίτηση δεν έχει υποβαθμιστεί, να σου ζητάνε λιγότερα. Σου λένε τι κάνετε, ήθελαν αν είναι δυνατόν και μέσα στον Αύγουστο να κάνεις κινητοποιήσεις. Γι' αυτό λέω το σύνθημα της ΚΝΕ - «δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται ...»- γιατί υπάρχει κόσμος που έχει μία διάθεση που ακόμα δεν ολοκληρώνεται. Εκεί θέλουμε και έχουμε ευθύνη να βοηθήσουμε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να αντιστοιχήσουμε την καθοδηγητική δουλειά στις απαιτήσεις που απορρέουν από τη στρατηγική του Κόμματος (2011-03-26 00:00:00.0)
ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ (2005-05-26 00:00:00.0)
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ (2003-08-23 00:00:00.0)
Επέρχεται δριμύτερη η κυβέρνηση (2001-12-20 00:00:00.0)
Μήπως υπάρχουν και τα τραγούδια; (1) (2001-02-11 00:00:00.0)
Φαγητό... πολυεθνικών (2000-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ