Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ
Προμετωπίδα το ιμπεριαλιστικό «δόγμα ασφάλειας»

Την πλήρη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο «δόγμα ασφάλειας» του Ισραήλ εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Π. Παναγιωτόπουλος, στη συνάντηση που είχε χτες στην Ιερουσαλήμ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπ. Νετανιάχου. Τα όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Αμυνας ενισχύουν τις ανησυχίες για βάθεμα της ελληνικής εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή.

Μάλιστα, η εμπλοκή αυτή αποκτά χαρακτηριστικά ανοιχτής απειλής στο λαό να αποδεχτεί ακόμα και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε έναν ενδεχόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, καθώς ο Π. Παναγιωτόπουλος συνέδεσε άμεσα την έξοδο από την καπιταλιστική κρίση με την εξασφάλιση «ασφάλειας, καλής γειτονίας, ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας στο διεθνές και περιφερειακό περιβάλλον στο οποίο ανήκει η Ελλάδα».

Οπως ο ίδιος συμπλήρωσε, με τον Μπ. Νετανιάχου «συζητήσαμε και το θέμα των υδρογονανθράκων». Ειδικότερα για τα ζητήματα στρατιωτικής συνεργασίας ο Ελληνας υπουργός Αμυνας προανήγγειλε ενίσχυση των επικίνδυνων για το λαό διμερών σχέσεων «μεταξύ των άλλων και στην παραγωγή εξοπλιστικού υλικού, σε κοινά στρατιωτικά προγράμματα, σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και σε άλλους τομείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ