Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΒΟΥΛΗ
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ
Στη Βουλή η δικογραφία

Στη Βουλή στέλνουν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης τη δικογραφία για την υπόθεση του ΔΝΤ, καθώς κρίθηκε ότι πρέπει να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών παραγόντων. Στα πλαίσια της έρευνας κατέθεσαν τρία πρόσωπα:

Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Π. Ρουμελιώτης, ο οποίος προκάλεσε την έρευνα, με τις δηλώσεις ότι το πρόγραμμα που αποφασίστηκε για την Ελλάδα με το ΔΝΤ, ήταν από την αρχή γνωστό στην κυβέρνηση Παπανδρέου ότι θ' αποτύχει. Επίσης, η πρώην υπουργός Λ. Κατσέλη και ο Γ. Αρσένης, που, κατά δήλωσή του, είχε την επίμαχη περίοδο ιδιωτικές συνομιλίες με τον Π. Ρουμελιώτη.

Οι δύο εισαγγελείς διέκοψαν χτες τις προγραμματισμένες καταθέσεις και διαβίβασαν τη δικογραφία στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο οποίος εισηγείται την αποστολή στη Βουλή. Το εξεταζόμενο αδίκημα, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, είναι η απιστία σε βάρος του Δημοσίου.

Στο μεταξύ, «δυσώδεις και συκοφαντικές επιθέσεις ψεύδους» από «τοπικά και αλλοδαπά κέντρα συμφερόντων που διατηρούν ύποπτες διασυνδέσεις με το κράτος και τις ιδιωτικές αγορές», χαρακτηρίζει, με χτεσινή δήλωση του, ο πρώην υπουργός Α. Τσοχατζόπουλος, τις πληροφορίες για τα στοιχεία των ανακριτών περί εμπλοκής κι άλλων δέκα εταιρειών στην υπόθεση του λεγόμενου μαύρου χρήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ